V první šanci utkání se ocitl v 9. minutě Holub, který si sebral odražený míč po průniku Nováčka, uvolnil se ve vápně, ale zamířil vedle branky. O tři minuty později bylo rušno před Zachem, který se po zranění vrátil do sestavy. Přetažený míč z volného kopu si našel nekrytý hráč Mostu a Zach pohotovým zákrokem odolal. Ve 23. minutě byl ve velké šanci hostující Červený, když po trestném kopu Sklenky hlavičkoval jen do brankáře. Následoval rychlý protiútok Mostu do otevřené obrany a domácí šli do vedení – 1:0. Za čtyři minuty padla druhá branka, když domácí Most dobře vyřešil rychlý brejk – 2:0. Vzápětí Jirásek vyhrál souboj na hranici pokutového území, míč si sebral Schwendt a parádní technickou ranou o tyč snížil – 2:1.

Druhý poločas začal opatrně, ale v 52. minutě mohlo být vyrovnáno. Jirásek vysunul Schwendta, který sám před brankářem zamířil těsně vedle zadní tyče. Tentýž hráč měl na noze vyrovnání i o osm minut později, ale po přesném pasu Hamouze mu domácí brankář přečetl pokus o kličku. Pak Rilke nacentroval na zadní tyč, kde byl osamocený hráč. Hostující obrana přestala v domnění, že se jedná o ofsajd hrát a domácí hráč pohodlně skóroval – 3:1. V 83. minutě domácí hráč technickou střelou z přímého kopu z dvaceti metrů vstřelil čtvrtou branku Mostu. Hosté měli ještě dvě velké šance. Kýzl dostal parádní pas od Holuba, ale sám před brankářem zamířil jen do něj. O minutu později Červený vysunul Holuba, který ale s brankářem přeloboval i branku.

„Vzhledem k absencím obou stoperů Duchoně a Besty, Razíma, Čecha, Pucholta a Severina jsme museli zrušit utkání B mužstva a poslat některé hráče rezervy s A mužstvem, abychom mohli zápas v Mostě odehrát. Klíčový útočník Červený hrál na nezvyklém postu stopera, ale nutno podotknout, že odehrál výborné utkání. Celkový dojem z utkání je dobrý a všichni hráči zaslouží pochvalu,“ uvedl k zápasu Marek Tvrz, předseda SK Rakovník. „V utkání jsme si vypracovali více šancí než domácí a zejména v první půli i velmi dobře kombinovali. Jedná se o přípravu, takže výsledek není důležitý a nastoupivší hráči rozhodně nezklamali, naopak mile překvapili. Nyní nás čeká už jen generálka s Březovou 2. března. Do té doby se snad dáme dohromady,“ přeje si Tvrz.

MFK Most – SK Rakovník 4:1

Branka SK Rakovník: Schwendt. Poločas: 2:1.
SK Rakovník: Zach – P. Tvrz, J. Červený, J. Krupička, Nováček – Jirásek, Hamouz, Sklenka, Zd. Schwendt (60. Devera) – Holub, M. Krupička (72. Kýzl).

Poslední Tatran Rakovník (v zeleném) porazil doma druhé Zbuzany 3:0.
Tatran nad sokem dominoval
Ilustrační foto
Rezerva Tatranu o gól předčila svoje divizní áčko

Miloslav Doležal