„Bylo to hodně bojovné utkání. Na obou stranách se spíše bojovalo, než nahrávalo,“ řekl na úvod hodnocení nový kouč Jan Mrázek, který nahradil odstoupivšího Petra Svobodu.
Úvod domácím nevyšel. Brzy dostali branku z penalty a pak měli dvakrát obrovské štěstí. „Celý týden se připravujeme na to, abychom byli do utkání přichystaní a udělali jsme rychle penaltu. Pak mohla dát Velim další gól, byla lepší. Postupně se začala hra vyrovnávat, měli jsme kopat penaltu, nebylo odpískáno a měli jsme další šance. Druhou půli jsme šli na morál a se štěstím jsme to tam dotlačili,“ usmíval se spokojený Mrázek. „Na konci jsme to uhráli na dva jedna. Rozhodlo to, že Velim nedala na začátku na dva nula a ke konci jsme měli štěstí. Na gólovky to bylo vyrovnané, byl to remízový zápas. My jsme to strhli na svoji stranu bojovností. Jsem strašně šťastný, že jsme vyhráli a máme tři body,“ dodal Jan Mrázek.

Čtvrtý ročník Železného hasiče v Kounově.
V Kounově soutěžilo téměř dvě stě malých hasičů

„Z naší strany to byl totální zmar, hlavně ve druhém poločase po vyrovnávací brance,“ přiznal kapitán Lukáš Seifert. „Zápas jsme výborně rozehráli, dali jsme rychle první branku. Pak jsme ale nedali další dvě nebo tři vyložené šance. Za patnáct minut jsme mohli rozhodnout, ale nestalo se,“ posteskl si.
Domácí se postupem času dostávali do hry a do konce poločasu měla Velim dvakrát štěstí při obrovských šancích soupeře. To bylo jenom varování. „Totálně nás srazila branka domácích. Ve druhé půli jsme nebyli schopni vytvořit si nějakou vyloženou šanci, naše hra postrádala nápad a nebyli jsme nebezpeční. Domácím stačila vůle po vítězství,“ řekl Seifert.
Velim se sérií neúspěchů propadla na samé dno tabulky. „Nyní je už naše situace hodně složitá,“ dodal velimský kapitán.

Týden hokeje na rakovnickém zimním stadionu.
Rakovnický zimní stadion se zaplnil začínajícími hokejisty

N. Strašecí - Velim 2:1
Branky: 54. Palko, 82. Kaválek - 3. Hruška (z PK). Rozhodčí: Čermoch. ŽK: 5:2. Diváci: 100. Poločas: 0:1.

Sokol Nové Strašecí: Kleinmond - Mžourek, Svoboda (75. Kaválek), Hartman, Trnka, Kapek (89. Říčka), Palko, Pařízek, Erba, Trégl, L. Mrázek. (mal)

Tatran padl i s Libiší a stále čeká na první body.
Kouzlo nového trenéra nezabralo, Tatran zase prohrál