V první dvacetiminutovce bylo k vidění jen několik nepřesných střeleckých pokusů domácích hráčů. Hosté se k první střele dostali ve 22. minutě a hned díky Abrahámově doklepnutí z malého vápna vedli – 0:1. Vyrovnat mohl J. Mrázek, ale míč po jeho hlavičce skončil v náručí gólmana Poráčanina.

Ve druhé půli byli domácí aktivnější, ale na pozoru se musel mít i Klíma, když jej v 52. minutě vyzkoušel Neuman. Ihned z protiútoku nacentroval L. Mrázek na svého bratra Jana, ale ten opět hlavičkoval do středu branky. Do vápna hostů létal jeden míč za druhým, ale nikdo z domácích jej nedokázal dostat do sítě. V 80. minutě J. Mrázek přehodil s gólmanem těsně i břevno a chvilku poté nastřelil Elsnic levou tyč. Domácí se dočkali šest minut před koncem, když J. Mrázek usměrnil míč do sítě po rohu Trnky – 1:1. Rozhodnout mohl v 88. minutě J. Mrázek, ale střelu k pravé tyči mu gólman zneškodnil.

Při penaltách vychytal hostující gólman Trnku a Erbu.

„První poločas byl strašný, přizpůsobili jsme se chodícímu fotbalu soupeře a ten nás navíc potrestal gólem. Druhá půle byla mnohem lepší, soupeř se dostal maximálně čtyřikrát na naši půlku, měli jsme spoustu šancí, ale dali jen jeden gól. A penalty nám vůbec nevyšly,“ ulevil si kouč domácích Ján Ducár. 

Nové Strašecí – Libušín 1:1, PK 1:4

Branky: 84. J. Mrázek – 22. Abrhám, rozh. PK Neuman. Rozhodčí: Procházka. ŽK: 1:0. Diváci: 60. Poločas: 0:1. Nové Strašecí: Klíma – Beneš (62. Svoboda), Trégr (90. Bláha), Elsnic (88. Kaválek), Mžourek (62. Ducár) – Hartman, L. Mrázek, Trnka, Erba – Kapek, J. Mrázek.

Miloslav Doležal

Tatran Rakovník (v zeleném) přehrál doma vedoucí Sokol Hostouň 2:1 na penalty.
FOTO: Tatran obral lídra. Panenkovská penalta přinesla bonusový bod