„Brandýs k nám přijel jako jednoznačný favorit, my jsme ve středu tabulky, takže jsme šli do zápasu s tím si ho užít, zahrát si fotbal a získat tři body. Bohužel jsme udělali spoustu chyb, které soupeř potresta,l a bylo znát, že hosté jsou na prvním místě zcela po právu," uznal asistent trenéra Nového Strašecí Pavel Němeček.

Ještě před úvodním výkopem uctili hráči minutou ticha památku zemřelého dlouholetého funkcionáře a fanouška domácího klubu Václava Hartmana.

Ilustrační foto
Šlágr okresního přeboru: Olešná rozstřílela Lužnou!

Hostující favorit od úvodního hvizdu dokazoval svoje kvality, byli to však Novostrašečtí, kteří překvapivě udeřili jako první. V 5. minutě byl před vápnem hostů faulován Svoboda, exekutor standardní situace Palko poslal balon na zadní tyč, kde ho špatně odhlavičkoval brandýský obránce a L. Mrázek chyby využil a poslal domácí do vedení. O chvíli později však jeho bratr Jan fauloval v šestnáctce protihráče a kopala se penalta, kterou proměnil Baloun. Poté nedal tutovku Palko, za což Novostrašečtí brzy pykali, když Erbovu malou domů vystihl Braborec, obešel Javůrka a zakončil do prázdné brány. „Brandýs nás velmi dobře napadal a my neměli čas na pořádnou přihrávku. Byli jsme všude pozdě. Oba inkasované góly padly po hrubých chybách," stěžoval si Němeček.

Domácí poté několikrát nebezpečně zahrozili, trefili se však pouze Brandýští. Nejprve se ve skrumáži nejlépe zorientoval Folwarczny a v závěru si Duchoň nešťastně srazil balon do vlastní brány.

„Brandýs měl větší chuť po balonu, chtěl hrát a dával góly. Nám nevycházely přihrávky ani odkopy, nenabízeli jsme se v prostoru. Já jen doufám, že ve Lhotě si z porážky hráči vezmou ponaučení, přistoupí k tomu lépe a budou chtít vyhrát," dodal na závěr Němeček.

Sokol Nové Strašecí – Brandýs n. L. 1:4 (1:2)
Branky: 5. L. Mrázek – 11. Baloun, 21. Braborec, 65. Folwarczny, Duchoň (vlastní), rozhodčí: Radina – Svoboda, Benák, ŽK: 2:4, diváků: 110.
Nové Strašecí: Javůrek – Beneš, J. Mrázek, Duchoň, Erba (64. Kapek) – Cafourek, L. Mrázek, Palko, Ducár – Mžourek – Svoboda. Trenér: Miroslav Procházka.

Ilustrační foto
Oprava cyklostezky v Rakovníku začne v létě