„Do Finska jsem jel s jediným cílem, a to skončit do 15. místa, které mi nakonec bylo dost vzdálené, takže s výsledkem nejsem vůbec spokojený. Ale celkový pocit ze hry se zlepšuje, co je důležité,“ zůstává pozitivní Cafourek. 


Ten vstoupil do turnaje ve Vierumäki, kde se mu vloni podařilo získat vynikající šestnácté místo, velice solidně, když na první devítce jamek se dostal na dvě rány pod par hřiště. Druhá devítka už ale tak povedená nebyla, zahrál dvě bogey a dostal se na par. Po prvním kole mu tedy patřila až 86. příčka, což byl i tak suverénně nejlepší český výsledek. Druhé kolo bylo pro osmadvacetiletého golfistu parádní.

Tatran Rakovník B porazil v přípravném duelu Březno 5:2.
Rezerva Tatranu si smlsla na Březnu

Zahrál celkem šest birdie, dvě bogey a celkově se dostal na čtyři rány pod par. Nerozhodil ho ani silný déšť, před kterým se musel na nějakou dobu schovat do klubovny a s přehledem postoupil do finálových kol. „Turnaj se hrál na krásném hřišti asi 20 minut od Lahti. Podle mě je to nejlepší hřiště, které jsem na Challenge tour hrál, škoda jen, že letos nebyl v úplné top kvalitě. Bohužel nám nepřálo moc počasí a od druhé dne pršelo.

Ve druhém kole jsem potřeboval hrát pod par, což se mi i v deštivém počasí dařilo a po dobré hře zahrál -4, což bylo super,“ byl spokojen s vynikajícím druhým kolem šanovský rodák. 

Vítězný návrh architektonického studia Hlaváček & partner ve dne a v noci. Sochu čtenáře nakonec nahradí dva bronzoví koně.
Klid v prostranství Na Sekyře je dočasný


První finálové kolo se mu už tolik nepovedlo. Poprvé na turnaji nepokořil par, konkrétně o ránu, a pohoršil si na -3. V celkovém pořadí klesl o deset míst na dělenou 63. příčku.

„V sobotu jsem moc neskóroval, udělal pár chyb a kolem za +1 si dost pohoršil. V neděli jsem chtěl zaútočit a vylepšit si konečné pořadí. Bohužel hustý déšť zatopil hřiště a kolo muselo být zrušeno. Přitom prvních šest ranek jsem odehrál solidně, je to škoda,“ litoval Cafourek. 


Nyní je šanovský golfista na cestě do Severního Irska, kde ho čeká další Challenge turnaj. 

Šanovský profesionální golfista Jan Cafourek.
Cafourek útočil v Itálii na Top 10. Poslední kolo mu ale nevyšlo