Rozhovory s hráči, trenéry i dalšími aktéry před zápasem, o přestávce i po jeho skončení mají být pouze jednou z částí bohatého programu. Kromě toho se diváci mohou těšit na zábavu a soutěže. Každý z týmů navíc nastoupí pod patronací slavného fotbalisty, který s hráči prožije celý průběh zápasu – od prvního setkání v kabině až po závěrečnou neformální „tiskoffku" v hospodě.

Cílem projektu je přenést návštěvníky „obyčejných" zápasů v kraji alespoň na chvíli do režimu známém například ze slavné Ligy mistrů nebo nejvyšší soutěže. „Na prvním místě by měl být fotbal zábavou. Tak se my díváme na fotbal. Kdo přijde na fotbal, ten by si měl po utkání odnášet radost z příjemně prožitého odpoledne. Nemyslíme jen na hráče, ale naším cílem, je přinášet pozitivní zážitky spojené s fotbalem všem, které fotbal zajímá a baví. Chceme oslovit trenéry, rozhodčí, nadšené klubové funkcionáře, fanoušky, začínající fotbalisty i náhodné návštěvníky utkání, celé rodiny," říká předseda Středočeského krajského fotbalového svazu Miroslav Liba ke zrodu novinky.

Jejími tvářemi jsou sportovní komentátor České televize Pavel Čapek a známý showman, režisér, herec a amatérský fotbalista Jakub Kohák. „Právě tyto dvě osobnosti se postarají o to, aby program na trávníku i v jeho blízkosti nesl punc mimořádné fotbalové události," plánují na svazu a zvou i na slavná fotbalová jména, například na Jiřího Jarošíka nebo Horsta Siegla.

„Každý, kdo přijde, ocitne se najednou ve světě velkého fotbalu. Všechno kolem bude spojené s fotbalem na top úrovni. K tomu přispějí i slavné fotbalové osobnosti hráčů, kteří mají ve své sbírce triumfy v evropských pohárech i úspěchy s národním týmem. Samozřejmě se můžou všichni těšit na bohatý doprovodný program včetně diváckých soutěží o hodnotné ceny," představuje akci Miroslav Liba.

Zda se podaří naplnit záměr představit fotbal jako nejlepší možnou zábavu pro celou rodinu, mohou jako první posoudit v Sokolči na Nymbursku v rámci nedělního utkání I. A třídy s Polepy. Následovat budou říjnová zastavení v Tišicích na Mělnicku a v Kondraci na Benešovsku v rámci zápasů I. B třídy.

Vybrané podzimní zápasy projektu Dneska první liga!25. září, 15.00: SK Sokoleč – FK Polepy (I. A třída, sk. B, okr. Nymburk)
15. října, 15.00: Sokol Tišice – TJ Byšice (I. B třída, sk. B, okr. Mělník)
22. října, 15.30: Sokol Kondrac – AFC Kácov (I. B třída, sk. D, okr. Benešov)