Havran Kryry – SK Rakovník 4:4 (1:1)

Skóre zápasu otevřel v 10. minutě střelou k tyči rakovnický Mates. Krátce nato prošel obranou domácích po pěkné kombinaci hostů M. Schwendt, ale bránu netrefil. Kryry byly blízko vyrovnání ve 24. minutě, kdy střelu pod břevno reflexivně vyrazil M. Tvrz.

O pět minut později na druhé straně neuspěl Severin, který šel sám na brankáře, ale nastřelil jen jeho hruď. Z protiútoku Uhliar střelou k tyči vyrovnal na 1:1. Závěr prvního poločasu se dohrával za převahy hostů.

Střelu P. Červeného zastavila tyč, ve 41. minutě Severin při svém sólu udělal kličku i brankáři a akci ještě vyšperkoval zpětnou přihrávkou na J. Červeného, který uklidil míč do prázdné branky.

Radost hostů však zmařil domácí laik na pomezí, jenž chybně odmávl ofsajd. Úvod druhého poločasu opět patřil Rakovníku a zejména Jiráskovi. Ve 48. minutě byl faulován v pokutovém území a M. Schwendt z penalty upravil brankový účet na 1:2.

Poté utekl domácím zadákům a jeho přihrávku usměrnil do sítě Sklenka – 1:3. V 64. minutě ho uvolnil kolmicí za obranu Sklenka, ale tentokrát Schwendt jeho přihrávku nasměrovat mezi tyče nedokázal. Čtvrtý gól měl na kopačce i J. Červený, který udělal kličku brankáři, ale se střelou do prázdné branky dlouho váhal, až mu obránce stačil míč zblokovat na roh.

Trest přišel z protiútoku. Uhliar s přispěním pomezního rozhodčího, který ho pustil do čtyřmetrového ofsajdu, snížil na 2:3. Tento střelec byl při chuti i nadále a mezi 74. a 85. minutou otočil zápas ve prospěch Kryr. Nejprve se prosadil přes Severina a následně z pokutového kopu za ruku J. Hamouze upravil skóre na 4:3.  Snahu hostů o srovnání výsledku korunoval v 90. minutě po přihrávce Jiráska Setnička.

„Tímto zápasem jsme završili tréninkový týden zaměřený na nabírání kondice. Po většinu utkání jsme byli lepším týmem a za stavu 3:1 jsme měli několik vyložených šancí soupeře dorazit. Bohužel laxností v koncovce jsme to nedokázali a naopak soupeři dovolili „vstát z mrtvých". Ten pak skóre nejen vyrovnal, ale i otočil na svou stranu. My byli nakonec rádi za remízu. Hlavně z toho si dnes musíme vzít ponaučení, aby se to v dalších zápasech neopakovalo,"  poznamenal k duelu rakovnický trenér Jiří Kučera.

SK Rakovník: M. Tvrz – Setnička, M. Kučera,Vorel – Severin – Mates, Sklenka, Pucholt, M. Schwendt – J. Červený, Gašpárek. Hokejově střídali Hamouz, P. Červený a Jirásek. 

JAROSLAV MOKREJŠ