Kouč Chmelařů Jan Křikava dává nezdary za vinu především úzkému kádru a špatné koncovce. „Všechny tři mistráky jsme odehráli v rozdílné jedenáctce, v Jesenici se nás horko těžko sešlo jedenáct a navíc se nám jeden člověk zranil, takže jsme tam dohrávali v deseti, v Zavidově už to bylo herně lepší, mohli jsme tam vést 2:0 a místo toho jsme 2:0 prohrávali. V posledních pěti minutách jsme měli další velké šance, ale opět nás trápila koncovka a kontaktní gól přišel už příliš pozdě," popsal příčiny prvních dvou porážek Křikava, podle nějž měl na poslední debakl s Olešnou vliv také její mimořádně silný tým. „Kdyby Olešná hrála v takovém složení, jako u nás, tak bude hrát o první místo v soutěži. Dva Vodrážkové, dva Poláškové, Luboš Helebrant, Aleš Hlavsa, Procházka, Lukáš Majba – to je mančaft, který má na špičku okresu bez problémů, ale pochybuji, že se takto ještě někdy sejdou. Navíc jim tam spadlo všechno, do čeho kopli a nám se zápas herně nevydařil."

Ani do Městečka nepojedou Chmelaři v ideální sestavě. „Honza Melč a Tomáš Roubík jsou služebně pryč a Roman Sattler je vykartovaný, naopak vrátit se má pouze Martin Rosa, takže nás bude opět sotva jedenáct. Přesto chceme v Městečku bojovat o body, necháme na hřišti sto procent a uvidíme, na co to bude stačit."

Přestože jsou alespoň podle tabulkového postavení favorité Ohnivci z Městečka, očekává jejich kouč Stanislav Jansa těžký zápas. „Jsme si vědomi toho, že Mutějovice budou silným soupeřem, hrály B třídu jako my a navíc nemáme s Chmelaři moc dobrou bilanci, v poslední době jsme s nimi dvakrát prohráli. Přesto ale věřím, že se sejdeme v optimální sestavě, zúročíme výhodu domácího prostředí a vyhrajeme."