V I. B třídě jste sice nováčkem a zatím sbíráte zkušenosti, přesto se 13 body příliš spokojeni být nemůžete?
Se 13 body spokojeni nejsme, chybí nám 5 bodů ze dvou zápasů. Vyhrát jsme měli v Klobukách a dva body nám chybí ze ztraceného utkání s rezervou SK, kdy jsme byli hodinu hry jednoznačně lepší, vedli jsme 2:0 a nakonec prohráli na penalty. Tyto body nám velmi chybí, neboť s 18 body bychom byli úplně někde jinde, než jsme teď.

Letní přípravu jste začali dvěma výhrami, pak přišly dvě prohry a hlavně zápas v Městečku se vám vůbec nepovedl. Dalo se z toho něco vyvodit?
Asi to bylo i tím, že se zkoušeli různí hráči a herně nám nevyšlo akorát zmíněné utkání v Městečku, kde hořela obrana od A až do Z. Pak jsme sice prohráli v Plasích, kde ale výsledek hodně ovlivnilo vyloučení Malinovského v závěru a za ty tři minuty, co šel místo něj do brány Denis Bechner jsme dostali dva, nebo tři góly. Ty znehodnotily celý výsledek, ale herně to nebyl propadák. Naopak proti Kožlanům, které šly tedy hodně dolů, jsme si zastříleli a zápas s Tuchořicemi nám docela vyšel, vedli jsme 3:0, avšak tam se to krylo s Luční kopačkou, kde byla půlka mančaftu, a tak jsme poté odešli fyzicky a nechali Tuchořice zápas zkorigovat.

Takže s letní přípravou jste byl spokojen?
Já myslím, že co se týče morálky, tak tam zase taková spokojenost nevládla, protože jsme přece jen čekali trochu větší zaujetí do tréninků. Větší tréninková absence pak mohla mít vliv i na nepříliš povedenou podzimní část.

Na konci minulé sezony jste říkal, že v případě postupu do I. B třídy bude nutné přivést dva až čtyři hráče. Povedlo se vám tým dostatečně posílit?
Přišel Kuba Vávra a v průběhu sezony přišel Martin Cibulka a Tomáš Volráb. Asi jsme čekali, že se lidi budou shánět lépe, ale Hředle nejsou dost prestižní adresa, ač se zde hraje krajská soutěž. Pořád jsou to „jen" Hředle. Asi to budeme muset dokázat časem. Pokud zde vydržíme, třeba dospějeme k tomu, že se staneme vyhledávanější adresou. Před podzimní částí bylo slibů hodně, ale pak hráli dotyční mrtvého brouka a ani nezvedali telefon.

Přesto alespoň Jakub Vávra se ukázal jako významnou posilou…
Já si myslím, že sedm vstřelených gólů hovoří za vše. V mančaftu, který hraje na chvostu a vstřelil nejméně branek, je sedm branek velmi dobrý počin. Bohužel se ale vrátil do Senomat. To je celé špatně.

Zmínil jste váš nejnižší počet vstřelených branek ze všech týmů. Kde hledat příčiny?
Asi to bude tím, že jsme se nějakou dobu rozkoukávali. Zjistili jsme, že je to dost velký skok. Ze začátku se nám dařilo hlavně v obraně, měli jsme těžký los a ten jsme poměrně dobře zvládli. Celkově to pak znehodnotil závěr podzimu a hlavně prohra 4:0 ve Velké Dobré. Ve většině utkání jsme však moc gólů neinkasovali, soustředili jsme se hlavně na zabezpečenou obranu a hráli na rychlé brejky, na Kubu Vávru.

Byl vaším nejhorším zápasem podzimu domácí duel s Unhoští, nebo ve Velké Dobré?
Unhošť ještě byla zlatá. Zápas s Velkou Dobrou byl totálně největší propadák celého podzimu. Předvedli jsme opravdu hrozivý výkon a prohra 4:0 je ještě hodně milosrdná, vzhledem k tomu, co se na hřišti dělo. Ještě jsme propadli v 13. kole v Klobukách. To byl soupeř, který měl od nás dostat pět branek. Bohužel jsme si ale všechny tři góly dali v podstatě sami a ještě neproměnili penaltu.

Vstup do soutěže jste ale měli celkem slušný…
Začátek byl více než solidní. Měli jsme trochu štěstí, ale i smůly. Štěstím bylo, že jsme ze začátku vyhrávali penaltové rozstřely, naopak smůlu jsme měli třeba v utkání s první Hřebčí, kde jsme vedli již 2:0 a Hřebeč vyrovnávala pár minut před koncem. Na Braškově jsme vedli 1:0 a domácí vyrovnali 2 minuty před koncem. Tyto zápasy jsme ještě elánem zvládli.

Kdy přišel zlom?
Ten podle mě přišel v domácím utkáním s SK Rakovník, kdy jsme vedli o dvě branky a do poločasu jsme měli vést o čtyři. Místo toho jsme se zbláznili, začali jsme hrát hurá styl nahoru, dolů a to nás dorazilo. Prohráli jsme tam nakonec na penalty a řekl bych, že právě po tomto zápase to šlo výsledkově i herně dolů.

Na druhou stranu jste hned poté dokázali bodovat na půdě páté Mšeci…
Tam jsme to v závěru ještě stihli uhrát na bod, ale celkově mě trochu mrzí, že jsme v ani jednom derby nevyhráli. Dvakrát jsme na penalty prohráli, akorát nad Tatranem vyhráli.

Celkově jste odehráli nejvíce remízových utkání v soutěži…
Když se podívám na naší statistiku po devátém kole, kdy na našem kontě bylo sedm plichet, tak jsme vlastně do té době měli jen dvě prohry, což není tak hrozné. Ano, je pravda, že 13 bodů je málo a jedenáctý flek také není na výskání, ale proher zase tolik nebylo. Pokud ale získáváte pouze bod, je to hodně znát, pak soupeři utíkají.

Zmínil jste, že váš tým tolik neinkasuje. To je pozitivum vzhledem k tomu, že jste nováčkem…
Už na okrese jsme byli týmem s nejlepší, nebo s jednou z nejlepších obran. Jsem rád, že se to přeneslo i do B třídy. Důležité je, že se do obrany až tolik nezasahovalo. Malinovský v bráně – to je jistota. Na podzim se mu dařilo opravdu hodně a nepamatuji si zápas, který by se mu nevydařil. Kuba Hamouz je na stoperu solidní, Somol si odehrál standard a když se k tomu přidal Cibulka, obrana nebyla vůbec špatná. Bohužel, celý podzim hledáme předstopera, to je místo, které nás tlačí asi ze všech nejvíce. Na této pozici se vystřídalo už hodně hráčů a to je možná i důvod toho, proč jsme na Velké Dobré shořeli.

Které utkání bylo na podzim vaším nejpovedenějším?
Povedené bylo utkání s Tatranem, kde nás sice Tatran prvních dvacet minut motal a my nevěděli, kudy kam. Ale dva body nejsou špatné, podle mě jsme měli i nebezpečnější šance, dvě, tři příležitosti byly velmi nadějné, trefili jsme i břevno. To Tatran měl jedinou šanci. Stejně tak byl povedený i domácí zápas s Hřebčí a 60 minut s rezervou SK, kde jsme jasně dominovali, pak ale nevím, co se s námi stalo. Dále už to bylo slabší a hlavně herně jsme už nepředváděli nic extra.

Vaší jedinou výhrou za tři body bylo vítězství 4:2 nad posledním Trubínem…
Této výhry si určitě ceníme. Dlouho to s námi vypadalo velmi špatně, neboť Trubín byl za stavu 2:2 jasně lepší. My jsme se v tomto utkání vysloveně po… z toho, že jsme mohli vyhrát. Neskutečně nás podržel Malinovský a my pak rozhodli v posledních pěti minutách.

Jaký tým, který proti vám nastoupil, byl nejsilnější?
Řekl bych, že paradoxně Hýskov, který má sice jen o 7 bodů více, ale jako jediný nás nepustil do žádné šance. S naprostý přehledem u nás 2:0 zvítězil a my neměli vůbec nárok. To byl tým, který proti nám zahrál nejlépe, ale nejsilnější kádr má podle mě Hřebeč.

Během podzimní části jste dávali příležitost i mladým hráčům, jako Hladkému nebo Šmídovi. Jak jste s nimi spokojen?
Kluci jsou ještě hodně mladí, Hladký snad bude ještě dva roky v dorosteneckém věku. Ze začátku, když jsme ještě neměli Volrába s Cibulkou, nastupovali ještě hodně stabilně, i v základu. Třeba Šmíd hrál proti Tatranu celý zápas a odvedl velmi dobrý výkon. Pak přišli již ti dva zmiňovaní a vcelku logicky putovali na lavičku. Vím, že kluci potřebují hrát co nejvíce. Kdybychom měli více lidí, nebyl by problém je pustit do rakovnického dorostu na hostování, aby pravidelně nastupovali. Pro kluky v jejich věku je 10 minut, i když je to B třída, strašně málo. Rozhodně ale nezklamali, byli poctiví jak v trénincích, tak v zápasech, což u dorostenců nebývá vůbec obvyklé.

Odehráli jste historický půlrok v nejnižší krajské soutěži. Projevil se tento fakt na vyšší návštěvnosti?
Je ještě o něco vyšší, ale už v okrese jsme měli solidní návštěvnost. Pokud nepřijde alespoň sto lidí, jsme v uvozovkách naštvaní. Ale určitě se to zvedlo, třeba na derby s SK bylo 200 lidí. Co se ale hlavně zvedlo, je počet fanoušků, kteří nás doprovází na venkovních hřištích. Ať jedeme třeba do Zlonic či do Klobuk, 30 i 40 fanoušků cestuje s námi. Musím před nimi smeknout Takové fanoušky nám mohou závidět všichni v celé B třídě.

Už jste nakousl odchod Jakuba Vávry, budou ještě nějaké další odchody?
Odchody by tímto snad měly skončit. Bohužel, s Kubou jsme se o tom několikrát bavili, byl hodně na vážkách, nejdřív říkal, že odejede, pak zase, že ne, pak, že ano. Nakonec to dopadlo tak, že odešel zpět do Senomat. Myslím si, že je to škoda jak pro nás, tak i pro něj. Musel vidět, že když se dokáže prosadit i v B třídě, tak okresní přebor je pro něj soutěž, kterou hodně přesahuje. Jinak Cibulka, Volráb i Hamouz by u nás měli zůstat.

Jednáte také o nějakých příchodech?
O příchodech jednáme, ale ještě není nic dotaženého. Myslím si, že to opět dopadne, jak už je u nás tradicí, a to za pět minut dvanáct. Pokud tedy vůbec někdo přijde a já doufám, že přijde.

Dolní část tabulky je velmi vyrovnaná, sedmá Velká Dobrá má na poslední Trubín náskok pouhých 6 bodů a na jaře tedy bude pěkná honička o každý bod. Najde se mezi těmito týmy favorit?
Podle mě se nedá jednoznačně říci, kdo z těchto týmu bude relativně v klidu. Záležet bude, v jaké sestavě se na jaře sejdou, jak se vyspí. Všechny tyto týmy mají hodně výkyvů a jsou schopny s kýmkoliv prohrát, ale prakticky i kohokoliv porazit.

Kdy vám začíná zimní příprava?
Příprava začíná již tento víkend. Tréninky budou v tělocvičně v Kolešovicích a venku ve Hředlích. Za týden máme první přátelák se starším dorostem Tatranu, na 19. února ještě stále sháníme, 22. až 26. února nás čeká tradiční soustředění v Novém Městě nad Metují, kde se v jeho závěru střetneme s Opočnem a poté nás v březnu čekají postupně čekají Plasy, Domoušice a Žlutice. Jsou to týmy, hrající A třídu a B třídu, mají svoji kvalitu, takže by nám to mělo něco dát.

Ptát se na cíle, je asi zbytečné…
Cíl je samozřejmě jednoznačný. Sestoupit nechceme, rádi bychom v soutěži zůstali a budeme se snažit, aby z Rakovnicka nikdo nespadl. Přeji záchranu i SK, Mšec a Tatran asi problémy mít nebudou.

Kolik si myslíte, že bude na záchranu stačit bodů?
Tím, že je to hodně vyrovnané bude možná stačit o něco méně bodů, než obvykle. Podle mě bude 30 bodů jistota, od 25 bodů to bude na hraně.

Jak celkově hodnotíte úroveň B třídy, třeba i co se týče rozhodčích?
To je jeden z důvodů, proč nechceme sestoupit. Úroveň rozhodčích je zde úplně někde jinde a my si na rozhodčího nemůžeme stěžovat v žádném zápase. Ač se fanouškům občas něco nezdá, tak předváděli ve všech zápasech velmi dobré výkony. I proto chceme soutěž zachránit, protože při vší úctě k okresním rozhodčím, se to vůbec nedá srovnávat.