„Věděli jsme, že je to hodně důležité utkání, že se hraje o pomyslných šest bodů. Při naší úspěšné sérii jsme si v kabině řekli, že to nesmíme podcenit, ale na hřiště jít s pokorou a odehrát si svůj standard, co teď předvádíme. Na rovinu ale musím říct, že to nebyla ta kvalita, kterou jsme doposud předváděli. Nevím, zda to bylo únavou, nebo tíhou zápasu, ale hra se mi moc nelíbila,“ přiznal kouč Tatranu Pavel Koutenský.
Jeho svěřenci začali nervózně, ztráceli řadu balonů a Lounští byli o něco aktivnější. Přesto se do první velké šance dostali domácí, když Kučera dostal kolmý balon od Nováka, rakovnický záložník se ocitl sám před gólmanem Pokorným, ale ten jeho střelu reflexivně vyrazil. Hosté hrozili se standardních situacích, ale gól v prvním dějství nepadl. „Musel jsem v kabině udělat bouřku, protože hra, kterou jsme předváděli, se mi vůbec nelíbila. Obával jsem se, abychom neudělali zbytečnou chybu, která by nás mohla mrzet a kluci si to vzali k srdci,“ kvitoval poločasovou rozmluvu Koutenský. Tatranští hned z kraje druhé půle udeřili, když si na standardní situaci naběhl Omovie. Zbylé minuty nabídly vyrovnaný boj, kdy domácí ještě několikrát zahrozili z brejku, Lounští zlobili ze standardních situací, ale rakovnický Tatran už hubené vítězství uhájil.

Pozemní hokejistky HC 1972 Rakovník porazily v extraligovém šlágru pražskou Slavii 6:2.
Výborně! Rakovnické pozemní hokejistky v extraligovém šlágru zničily Slavii

„Výhra nám tak trošičku spadla z nebes. Nechci říkat, že jsme měli štěstí, protože zápas byl asi vyrovnaný a my nakonec z jedné z mála šancí rozhodli,“ oddechl si Koutenský.
Lounští byli bezprostředně po utkání rozčarovaní nad některými výroky sudích a prohru nesli hodně špatně. „Na druhou stranu si myslím, že tím, že si nevytvořili žádnou stoprocentní šanci, my kromě gólu měli pouze jednu, tak mohli být trošku frustrovaní, navíc nehráli v nejsilnější sestavě a alespoň bod by pro mě byl dobrý. Jsem ale rád, že zápas nerozhodla nějaká sporná penalta a co jsem se s lounskými kluky poté bavil, už byli v pohodě,“ dodal Pavel Koutenský.


Tatran: Kut – Ibraimi, Vecka, Bredler, Vild – Verner – Hradecký (84. Hynek), Novák (76. Gögh), Kučera, Červený (64. Dolák) – Omovie.

Ilustrační foto
Přípravka SKP Rakovník je nadále stoprocentní
Starší žáci Lokomotivy Rakovník.
Starší žáci rakovnické Lokomotivy mají po sezoně