„Bylo to naše první přípravné utkání a tak nám samozřejmě chyběli někteří hráči, kteří jsou na dovolených. Soupeř byl velice kvalitní, hraje na špici pražské B třídy, takže určitě převyšuje většinu týmů, které nás čekají. Tento zápas nám odkryl, jaké chyby děláme a v čem se ještě musíme zlepšovat. Především pak v přistupování v obraně, protože tam jsme dělali opravdu hodně chyb, které soupeř, jenž nás svojí kvalitou jednoznačně přehrával, trestal,“ zhodnotil duel luženský kouč Tomáš Pavlíček. 

Tatran porazil v prvním přípravném duelu Přední Kopaninu 5:0, když se hattrickem blýskl Hradecký.
Tatran uhrál remízu s vítězem ČFL!

Hosté se v první půli dostali do čtyřbrankového vedení, které bylo pro Lužnou ještě milosrdné. Lužná se dočkala branky až za stavu 0:5, když se prosadil Košulič. Nebušice poté opět odskočily na rozdíl pěti branek, ale poslední slovo měl Vejvoda, který se již po několikátém průniku z levé strany konečně trefil a upravil na konečných 2:6. 

Luženští přes postup do nejnižší krajské soutěže zatím nepřivedli žádnou posilu. „Akorát nám odešel Radek Pokorný, jinak co se týče počtu hráčů, problémy bychom mít neměli. Samozřejmě si uvědomuje, že ve vyšší soutěži je vyšší kvalita, ale zatím jsme žádné další změny nedělali a jak jsme si to uhráli, tak do toho půjdeme,“ dodal Pavlíček. 

Sparta Lužná: Staněk – Kolínský, Rek, Dolhý, J. Špička – Bičík, Fronk, Mašek, A. Špička – Vejvoda, Staněk. Střídali: Grill, Košulič, Sláma, Laki.

SK Rakovník porazil v 29. kole krajského přeboru Zbuzany 8:3.
Zbuzany vrátily rakovnickému SK jarní porážku