Toho jsme do té doby vídali chytat na SK Rakovník. I když byl maličký, vynikal. Dnes jsme s Petrem udělali rozhovor, protože jeho brankářská cesta se trochu změnila. V současné době vede své spoluhráče v Lužné jako kapitán a hraje na postu stopera. Dokonce z něj vyrostl velký mužský…

S fotbalem jsi začal jako malý kluk, kolik ti bylo a kde se odehrávaly tvé první krůčky?
S fotbalem jsem začal v pěti letech v týmu TJ Sparta Lužná.

Znám tě odmala jako brankáře, kdy přišlo první rozhodnutí, že chceš chytat? Byl jsi spíš malého vzrůstu, nevadilo ti to?
Když jsem začal hrát fotbal, tak jsem si uvědomil, že mě více baví chytat. Tak jsem to zkoušel v bráně a vůbec jsem neřešil, že jsem byl malého vzrůstu.

Pak jsem se dozvěděla, že hraješ  v Lužné, kde jsi v poli a děláš dokonce kapitána… Předtím jsi působil na SKR, proč jsi odešel zpět do Lužné? Chytání tě už nebaví?
Teď právě hraji v Lužné na postu středního obránce a mám střídavý start v SK Rakovník. Před dvěma lety jsem odešel z Rakovníka z toho důvodů, že mě to tam už nebavilo a nechtělo se mi dojíždět, s chytáním jsem skončil taky, protože už mě to nenaplňovalo a nebavilo.

V týdnu jste byli se školou na minikopané, kde jsi opět chytal (za Lužnou), bylo to proto, že se občas mezi tyče zase rád postavíš, nebo jste neměli nikoho, kdo by tam šel?
Když jsme byli se školou na minikopané, tak jsem chytal, protože mě to zase začalo bavit, ale už bych se asi normálně do velké brány nepostavil. To spíš ze srandy, když byla taková příležitost.

Hráli jste celkem pěkný fotbal, dokonce jsi předvedl i pár skvělých zákroků a dal také gól, přesto jste se mezi 4 nejlepší celky nedostali, jak turnaj hodnotíš?
Turnaj hodnotím tak, že jsme se byli zúčastnit a jenom pro srandu zakopat, místo školy… Hráli jsme, řekl bych, celkem dobře a měli tam i pár dobrých kombinací.

V Lužné u A týmu měli velké problémy s gólmanem, možná stále mají, nenapadlo někoho, že bys mohl chytat tam?
Když byly problémy v Lužné s brankářem, tak je určitě nenapadlo řešit to náhradou ze starších žáků.

Sleduješ fotbal v Lužné? A vůbec okresní týmy?
Když se hraje fotbal v Lužné, myslím áčko, tak se skoro vždy chodím podívat, občas se jdu podívat i na dorostence na Tatran Rakovník, ale jinak nikam na okres nechodím.

Kde bys chtěl jednou hrát (chytat), co bys chtěl fotbalem dokázat?
Kdybych měl někdy možnost si zahrát v prvoligovém týmu , tak bych si rád zahrál za SK Slávia Praha, to je můj nejoblíbenější tým.

Co si o Petrovi myslí trenér…

Petr Ambrůžek: „Před zahájením jarní části se mi podařilo Péťu získat do Sparty Lužná, předtím byl hráčem SK Rakovník. Jsem za to moc rád, protože je to momentálně jeden z našich klíčových hráčů dorostu a také budoucnost pro luženský fotbal. Jako trenér jsem s Petrem velice spokojený, mohu říct, že je oporou týmu, je to skvělý fotbalista (hrající stopera) a také dobrý kluk ve funkci kapitána. Naše spolupráce funguje a Petr si své povinnosti plní dobře, dokáže strhnout kolektiv, aby zabojoval a fungoval. Partu v dorostu máme vynikající, stačí se podívat na naše stránky, kde jsou fotografie z dokopných… Jsem na celý kádr hrdý, snažíme se jít za svým cílem a makat na sobě. Petrovi držím palce, aby i nadále zůstal takový, jaký je, a stále se jen zlepšoval."