Chmelaři začali aktivně a v 25. minutě se dočkali gólu, když se k odraženému balonu dostal L. Kapoun a nedal Kopáčkovi šanci – 1:0. Poté však domácí polevili a Konvalinka předložil balon Petákovi, jenž vyrovnal – 1:1.

Již dvě minuty po změně stran vrátil vedení domácím Bradáč, ale hned vzápětí srovnal opět Peták – 2:2. V 74. minutě byl na hranici velkého vápna sražen hráč domácích, byla nařízena penalta, kterou proměnil L. Roubík a protože již další branka nepadla, připsali si Chmelaři první výhru v sezoně.

„Potřebovali jsme nutně zvítězit a řekli jsme si, že Janov by měl být soupeř k poražení. Přestože jsme však v první půli byli lepší, byl stav nerozhodný. V druhé půli jsme se rychle ujali vedení, ale poté jsem udělal chybu, když jsem poslal krátkou malou domů, kterou vystihl Peták a srovnal," řekl kouč Mutějovic Jan Křikava a popsal klíčový okamžik utkání. „Náš hráč se řítil do vápna, přičemž ho hostující fotbalista nejprve držel a později ve vápně podtrhl. Janovští protestovali, že byl zákrok ještě před vápnem. Pokud rozhodčí posuzoval až konečné podtržení, posoudil to správně, ale mohl to posoudit i jako faul před vápnem. Rozhodl se, jak se rozhodl."