Nenápadný Oráčov pošilhává po první čtyřce, v neděli to potvrdil dvěma výhrami. Ve druhém kole pořadatelé hlásí zvýšený divácký zájem. Kanonýrům zatím vládne Jakub Vávra. Trio rozhodčích Antonín Sýkora, Marek Titlbach a Jakub Fejfar lpí na tom, aby se dodržovala pravidla. Třetí kolo se odehraje opět v neděli od 14 hodin.

Výsledky druhého kola:

EX Unitate Vires – Oráčov 4:7 (1:3)
Branky: Kratochvíl 2, Vávra, vlastní – Mutinský 3, Čech, Svatoň, Mácha, Heger.
Oráčov v tomto zápase dominoval od začátku utkání a především střelec Mutinský zaměstnával brankáře Melče. Drobná komplikace nastala v sedmnácté minutě, kdy po vlastní brance snížili domácí na 2:4 a následně se přiblížil dokonce Kratochvíl gólem na 3:4. Nicméně následující dvě branky Oráčova definitivně rozhodly.

Kostomlaty B – Topmont 1:10 (0:5)
Branky: Čumpelík – Vodrážka 3, Havel 2, Bechner 2, Makarský 2, vlastní.
Velkou postavou tohoto zápasu byl Tomáš Vodrážka, který si vlezl do branky. Za prvé obstál jako brankář a pouze jedinkrát byl překonán, a to ještě po parádě Čumpelíka, který na malém prostoru opil rohlíkem tři protihráče a za stavu 7:0 alespoň dal čestný úspěch svého týmu. Za druhé z pozice brankáře dával góly a nahrával na ně. Prostě moderní pojetí brankáře v halové kopané. Topmont posílil o další hráče a třeba Makarský se trefil dvakrát.

FC Fokeful – Elektro Viola 4:1 (1:1)
Branky: Hornof 2, Pucholt, Sklenka – Hanych.
Elektro Viola i za dozoru Rudolfa Kulhánka v hledišti bojovala v tomto zápase o svoji neporazitelnost a první místo s týmem, který v drtivé většině tvoří hráči přeborového SK Rakovník. A elektrikáři nezačali vůbec špatně. V osmé minutě se trefil jak jinak než levačkou Hanych 0:1. První půle patřila Viole, ale v samotném závěru zapomněla na zadní vrátka a dvě vteřiny před koncem vyrovnal po Tvrzově přihrávce Hornof. Jak skončila první půle, tak začala ta druhá. Než se hráči Violy rozkoukali, trestal Sklenka 2:1. V dalším průběhu zápasu si pak Fokeful kontroloval náskok a využíval brejkových situací. Úplně na konci mače ještě první letošní penaltu neproměnil brankář Pešek. Fokeful se usadil v čele tabulky.

Oráčov – Kostomlaty B 3:1 (1:1)
Branky: Mácha, Svatoň, vlastní – Maršík.
Zápas plný osobních soubojů a následných faulů a také nepřesností. Do vedení šly Kostomlaty Maršíkem, který se prosadil zblízka. Hostům vedení vydrželo pouze chvilku, neboť si po autu Oráčova dali vlastní gól. Rozdělení bodů v tomto zápase padlo až v závěru. Ve 21. minutě hodil šikovně Mácha míč z autu a kožená koule po teči skončila v síti 2:1. Následné gesto vůči soupeři bylo naprosto zbytečné. V závěru přidal pojistku Svatoň.

Kverneland Group – Topmont 3:3 (0:2)
Branky: Ryšlavý 2, Šíma – Cibulka, Rous, Havel.
Topmont nastoupil v roli favorita a toto plnil až do 20. minuty, kdy vedl 0:3. Nejdříve zůstal před Krausem volný Cibulka a v poslední minutě se prosadil Rous 0:2. Kverneland měl v první půli hodně šancí skórovat, ale Vodrážka svůj tým podržel. V 18. minutě po spolupráci Rouse s Havlem byl stav 0:3 a zdálo se být hotovo. Domácí nesložili zbraně a k obratu jim pomohla benevolence soupeře. Nejdříve Koch našel ideálně Ryšlavého a vzápětí opět Ryšlavý snížil na 2:3. Remízovou trefu zařídil po rychle rozehraném nepřímém kopu po dotyku míče od stropu Šíma.

EX Unitate Vires – Elektro Viola 4:12 (3:3)
Branky: Vávra 3, Kratochvíl – Krejčí 3, Hanuščík 3, Faigl 2, Hanych, Šnajdr, Rohla, Kabele.
V prvním poločase se mužstva střídala ve vedení, aby v poslední minutě prvního dějství vyrovnal Vávra na 3:3. Ve druhé části nejdříve Faigl a po něm Kratochvíl zařídili průběžnou remízu 4:4. Jenže to bylo ze strany Unitate všechno. Kluci ještě v 19. minutě prohrávali o jeden gól, ale pak přestali hrát v obraně zodpovědně a Viola toho dokázala využít k dvojcifernému vítězství.

Kverneland Group – FC Fokeful 0:3 (0:1)
Branky: Pucholt, Tvrz, Sklenka.
Na závěr nedělního programu taktická bitva. Kverneland si byl vědom síly soupeře a také toho, že nemůže s Fokefulem závodit, neboť měl na střídání pouze jednoho hráče. Taktika dlouho vycházela, kvalitní obrana, rychlé brejky a návrat do defenzívy. První trhlina v této taktice se objevila v osmé minutě, kdy se trefil Pucholt. Také ve druhé půli se snažili domácí o kýžený gól, ale Pešek byl proti, na druhé straně dostal v minutě sedmnácté prostor Tvrz a bylo to 0:2. Výhru Fokefulu a jejich první příčku po druhém kole stvrdil Sklenka.

Pořadí po druhém kole
1. FC Fokeful⋌ 4 3 1 0 18:6 10
2. Elektro Viola ⋌4 3 0 1 20:11 9
3. Oráčov ⋌4 3 0 1 15:12 9
4. Topmont⋌ 4 2 2 0 23:9 8
5. Kverneland Group⋌ 4 1 1 2 12:13 4
6. Kostomlaty B⋌ 4 0 0 4 5:23 0
7. EX Unitate Vires ⋌4 0 0 4 12:31 0

Pořadí střelců:
1. Vávra (Ex Unitate) ⋌8
2. Vodrážka (Topmont) ⋌⋌7
3. Hanuščík (El. Viola) ⋌6
4. Červený (FC Fokeful) ⋌5