Nejdřív snížil Pucholt a pak z přímého volného kopu poslal míč do šibenice brankář Šimek. Ani napotřetí sice nezískali Rakovničtí plný počet bodů, ale na osmnácté kolo krajského přeboru budou asi dlouho vzpomínat…

SK Rakovník – Klecany 2:2 (0:1)

Utkání začalo vyrovnaně, akorát domácí neplnili pokyny. Místo toho, aby hráli po zemi, nahrávali Klecanům vysokými míči. Až do 43. minuty nepřišla žádná výrazná šance, pak šel sám na brankáře Pucholt, ale v koncovce mu balon nesedl ideálně a mířil vedle.

V poslední minutě před odchodem do kabin zahrávali hosté centr ze čtyřiceti metrů, který si bohužel Beneš srazil do vlastní sítě – 0:1. Výkon ve druhé půli se zlepšil, ale vážnější ohrožení nepřicházelo. Naopak Klecany v 75. minutě křižnou střelou do šibenice odskočili Rakovníku na dvoubrankové vedení.

Trenér Kučera trochu přeskupil řady a risknul to na tři útočníky. Namále měli domácí v 82. minutě, kdy mohlo být vymalováno, ale hostující útočník při střelbě upadl a netrefil se. Naopak v samém závěru se štěstí přiklonilo na stranu SK.

Po centrovaném míči propadl balon až k Pucholtovi, který s pomocí teče poslal merunu do branky – 1:2. Když pak Rakovničtí zachytili rozehrávku Klecan a ty faulovaly před vápnem, zrodila se slibná příležitost v podobě přímého volného kopu.

K němu se postavil gólman Šimek a parádně poslal míč do šibenice – 2:2. Takto infarktový závěr hráči SKR dlouho nezažili.

„V prvním poločase jsme nehráli dobře, místo kombinací po zemi jsme míč zvedali, což hrálo do karet soupeři. Mohli jsme jít do vedení, ale dostali jsme gól do šatny. Klecany pak čekaly na naše chyby a využívaly brejků, to se jim povedlo k navýšení skóre na 2:0. Ale v závěru se štěstíčko přiklonilo na naši stranu a já mohu mluvit o zlatém bodu. I když je soupeř v tabulce pod námi, remízu díky dramatickému závěru bereme všemi deseti," zhodnotil druhý domácí zápas kouč Jiří Kučera.

SK Rakovník: Šimek – P. Tvrz, Beneš, Hornof, Severin – Žďánský (64. Jirásek), Sklenka, Pucholt, Mates – Isteník (68. Jiránek), Podraný.

Rakovník se v příštím zápase utká v sobotu od 15 hodin s Dobříší na jejím hřišti. Domácí budou mít na SKR ztrátu sedmi bodů.