Sokol Nové Strašecí
– Přední Kopanina 3:1 (3:0)

Utkání se již od prvních minut vyvíjelo mnohem lépe pro domácí fotbalisty, kteří do utkání doslova vlétli a po přesném zásahu Zdeňka Schwendta se v sedmé minutě ujali vedení – 1:0. A s jednobrankovým vedením se vůbec nesmířili.
Naopak. Soupeře do žádných větších šancí nepustili, a když tak byl Kut připravený. Byli to hlavně domácí, kdo udával tempo hry a kdo si vytvářel šance, ale zůstalo jen u těch. Svůj náskok navýšili novostrašečtí fotbalisté pět minut před koncem prvního poločasu. Hostující brankář vyboxoval míč po rohovém kopu pouze směrem k Janu Mrázkovi, jenž jej i hned poslal z hranice pokutového území do sítě soupeře – 2:0. A v pětačtyřicáté minutě bylo na straně domácích ještě veseleji. Lukáš Mrázek se v pokutovém území hostí neukvapil, míč posunul do leva na volného Schwendta. Ten se v podobných situacích nemýlí – 3:0.

Druhé dějství však bylo opak toho prvního. Domácí fotbalisté se nemohli dostat do tempa z prvního poločasu. „Je to stále stejné. Jako by na padla o poločasové přestávce deka," komentoval Miloslav Mrázek, lodivod fotbalistů Nové Strašecí.
Ačkoliv už neměli domácí míč tolik na svých kopačkách, i přesto mohli v 58. minutě svůj náskok navýšit. Schwendt sklepl míč pro Mžourka, ten se kličkou do protipohybu zbavil protihráče. Jeho střelecký pokus však skončil vysoko nad branku. Po několika minutách se v dobré pozici ocitl po rohovém kopu hostující hráč, ale Kut jeho pokus s přehledem zneškodnil. V 72. minutě hosté trošku utkání zdramatizovali, když dokázali využít chybné rozehrávky, forvard Přední Kopaniny ukořistil míč, obešel Kuta a poslal míč do sítě – 3:1. Tříbrankové vedení se pokusil na stranu domácích vrátit Duchoň. Z přímého kopu provětral rukavice hostujícího brankáře, o několik později znovu vyzkoušel jeho pozornost. Zatímco šancí na obou stranách bylo jako šafránu, mezi soupeři do někdy až moc jiskřilo. Tvrdé zákroky, ale také pošťuchovačky musel každou chvíli řešit hlavní sudí.

„Před utkáním jsme měli trošku obavy, protože Přední Kopanina hraje na jaře mnohem lepší fotbal, než hrála na podzim. My jsme však první poločas zvládli velmi dobře, dokázali jsme vstřelit góly. Ve druhém poločase to bylo zase to samé, jako by na nás o poločasové přestávce padla. Po inkasované brance jsme začali mít obavy o výsledek a nesehráli jsme druhý poločas tak dobře jako ten první. Naštěstí se nám však podařilo důležité body uhájit a tím pádem jsme i nadále ve hře o záchranu," hodnotil utkání strašecký lodivod Miloslav Mrázek.

Nové Strašecí: Kut – Razím, Bláha, Duchoň, Krupička – Vašák, J. Mrázek (62. Hartman), L. Mrázek, D. Mrázek (87. Kroupa) – Mžourek, Schwendt (90. Pejša). Trenér: Miloslav Mrázek.