„Artima se ukázala jako kvalitní tým. Oproti generálce jsme však proměňovali šance a díky tomu jsme vyhráli,“ sršel spokojeností kouč SK Rakovník Libor Šíma. 


Žádné velké rozkoukávání, ani přehnaný respekt ze soupeře. Rakovničtí na Aritmu vlétli od úvodního hvizdu a hned v páté minutě ji zaskočili vedoucím gólem. Z levé strany přišel centr do pokutového území, hostující stoper podklouzl a kanonýr Červený uklidil balon do branky. Na druhé straně se vytáhl Pešek, který vytěsnil hlavičku Pivrnce na roh. O chvíli později se radovali opět domácí, když si na rohový kop naběhl kapitán Severin. Rakovník byl nadále při chuti a Matěj Schwendt mohl zvýšit na 3:0, avšak jeho střelu vykopl z brankové čáry hostující obránce. Nová posila domácích se dočkala hned vzápětí, když ho do šance vyzval další novic Krupička a Schwendt přehodil vyběhnuvšího gólmana. 

Po čtvrté závodili skateboardisté všech kategoriích ve skate parku Kladno při  Skate Punk Jam Vol 4. Foto: Jiří Skála
Skate Punk Jam: mezi muži a chlapci jela jen jediná dívka
Poslední finalista okresního poháru - Olešná, vypadl hned v prvním kole. Stopku mu vystavil Pavlíkov.
Olešná v poháru končí. Vyřadil ji Pavlíkov


Ve druhé půli si Aritma podle předpokladů vytvořila tlak, ale obrana domácích odolávala. Až Junek v 72. minutě z levé strany překonal Peška, avšak nikdo ze spoluhráčů ho již nenapodobil a Rakovničtí si tak na úvod připsali cenné vítězství. Vítězný návrat to byl i pro Libora Šímu, který se do divizní skupiny A vrátil po více než roce, kdy ji opustil s Novým Strašecím. „Čekal jsem, že vstup do soutěže bude horší. Předpokládal jsem, že rozhodne jedna nebo dvě šance. Že jich bude tolik mě opravdu překvapilo a je to jedině dobře. Čím více je šancí, tím více padá branek,“ usmíval se Šíma. 


Branky: 6. Červený, 29. Severin, 40. M. Schwendt – 72. Junek, rozhodčí: Aubrech – Talpáš, Jati, počet diváků: 320. 
SK Rakovník: Pešek – P. Tvrz (60. L. Dratva), Polák, Besta, Severin (89. Spal) – Hamouz (83. Jirásek), Sklenka, Pucholt, Krupička – M. Schwendt, Červený (85. Gašpárek). Trenér: Libor Šíma.