„Byl to zápas o gólech, a my jsme dokázali tentokráte šance proměnit. Kluky musím pochválit za bojovnost, hrálo se na dost těžkém terénu, ale to jiné asi již v závěru podzimu nebude. Jsou to pro nás důležité tři body. Hosté rozhodně nemají špatný mančaft, my ale doázali dávat góly," řekl k utkání trenér Nového Strašecí Miroslav Procházka. Jeho svěřenci od osmého kola krajského přeboru nepoznali hořkost porážky v základní hrací době.

„Jsem s výhrou spokojený, stále mne ale mrzí pouhý zisk bodu na hřišti SK Rakovník. Tam jsme měli proměnit tutovku v závěru a získat tři body," připomněl Miroslav Procházka. Novostrašecký Ducár se v závěru řítil sám na brankáře, na kterého v rozhodujícím okamžiku nevyzrál. To proti Jílovišti si vedl Jan Ducár jako ostřílený střelec. Vstřelil dvě branky a na tři přihrál. Byl to i on, kdo servíroval míč do pokutového území a hostující Mlejnek poslal míč do vlastní branky.

Hosté z Jíloviště spoléhali především na nakopávané míče, soupeři měli toti výškovou převahu nad domácími. „Duchoň s Mrázkem to vzadu ale uhlavičkovali," poznamenal Procházka.

V dalším kole čeká Nové Strašecí těžký soupeř. V sobotu dopoledne se střetne s lídrem soutěže z Brandýse nad Labem na jeho hřišti. „Můžeme tam jen překvapit," doplnil závěrem Miroslav Procházka.

Nové Strašecí – Jíloviště 5:2 (3:1)
Branky: 15., 70. Ducár, 32. Mžourek, 44. Mlejnek (vlastní), 65. Kapek – 32., 60. P. Kondráš
Žluté karty: 68. Matěj Erba – 55. Kamil Černý
N. Strašecí: Doubrava – Mžourek, Duchoň, Mrázek J., Bláha – Zuska (46. Erba), Mrázek L., Hartman (31. Isteník), Ducár (85. Trégr) – Svoboda (88. Lukáč), Kapek. Trenér: Miroslav Procházka