FC 05 Zavidov – SK Rakovník 1:3 (1:2)

Hosté vstoupili do utkání velmi dobře a první tři minuty měli míč jen na svých kopačkách a kombinovali na polovině soupeře. Po ztrátě míče však přišel rychlý brejk domácích, kdy Ryšlavý popotáhl míč po levé straně, odcentroval na Loulu, který svým volejem trefil Zudu a Pešek v brance hostů byl proti jeho teči bezmocný – 1:0.

Vyrovnáno mohlo být 
v 15. minutě. Rakovnický Beneš poslal dlouhý míč za vysoko hrající obranu domácích a Faigl se prezentoval nádherných volejem, který však skončil těsně vedle levé tyče Krausovy svatyně. Stav byl srovnán o šest minut později, kdy přetažený volný kop Jiránka vrátil před branku Pucholt a zkušený Fojtík se v podobných situacích nemýlí – 1:1.

Po půlhodině hry si za obranu domácích naběhl Kýzl, jehož našel Rohla parádním pasem a Kýzl lobem přehodil vyběhnuvšího Krause – 1:2. Ve 39. minutě domácí předvedli parádní akci po ose Ryšlavý, Loula a zakončující Jančařík. Gólovou radost však zmařil fantastickým zákrokem brankář Pešek. Těsně před odchodem do kabin na poločasovou přestávku udělal domácí Kraus chybu v rozehrávce, ale tu vzápětí napravil bezvadným zákrokem při šanci Pucholta.

Do druhého poločasu udělali hosté 4 změny v sestavě a po dvou minutách bylo definitivně rozhodnuto. Faigl vysunul Matese, který před brankou našel Bystřického – 1:3. Naději pro domácí mohl vykřesat Zuda, ale po akci Ryšlavého netrefil míč ideálně. Ve zbytku druhé půle zkušenější hosté kontrolovali hru, měli míč na svých kopačkách, domácí nepouštěli do vážnějších šancí.

O poslední rozruch před brankou Peška se postaral technickou střelou po zranění se navrátivší domácí Špička a na druhé straně Mates, který se ocitl v samostatném úniku, ale pokus o kličku mu přečetl Kraus. Z postupu se radují hosté, kteří si ve 2. kole zahrají 16. září ve Slaném.

„V tomto utkání dostali přednost hráči z širšího kádru, což se projevilo na souhře celého týmu.Tím nechci snižovat výkon SKR, který byl po celé utkání lepší a zaslouženě zvítězil. Naším dlouhodobým problémem, který se projevil i v tomto utkání, je přebírání a dostupování hráčů. Touto nedůsledností se soupeři kvalit Rakovníka snadno dostávají do přečíslení a dokáží s ním i patřičně naložit. Já jsem rád, že k takovému utkání došlo a kluci, kteří se buď rozehrávají po zranění a nebo zasahují do utkání A týmu jako střídající hráči, dostali možnost se konfrontovat s takto kvalitním soupeřem. Musím všechny kluky pochválit za bojovnost a nasazení, které po celou dobu utkání předváděli. Ukázali nám, že je kam sáhnout a pokud budou dostávat příležitost, tak se na ně můžeme spolehnout," zhodnotil zápas vedoucí mužstva Daniel Devera.

Své k duelu prozradil také dorostenec Petr Fagl, který za A mužstvo odehrál v podzimní části první zápas: „Vyhráli jsme díky lepší fyzické kondici a fotbalovosti. Soupeř na nás nevyzrál v ani jedné věci. Postupujeme dál a chceme vyhrát celý pohár."

Zavidov: Kraus A. – Pichner, Liprt (60. Žďánský), Beneš V., Jančařík (46. Šíma P.) – Zuda (65. Špička), Štiller, Gayer, Dvořák (46. Kraus J.) – Loula, Ryšlavý.

SKR: Pešek – Cibulka, Rohla (46. Isteník), Beneš M. (46. Mates), Červený Zd. (60. Tvrz P.) – Vydra, Fojtík, Pucholt (46. Sklenka), Jiránek (46. Bystřický), Faigl – Kýzl.

B. HOFRICHTROVÁ, M. TVRZ