Nižborští získali v dosavadním průběhu sezóny o dva body více než Ohnivci a v případě výhry domácích by klesli na poslední místo. Navíc dostali nejvíce gólů v celé soutěži, což potvrdil poslední zápas, když na svém vlastním hřišti dostali od Mutějovic čtyři branky, přestože Mutějovičtí dohrávali zápas s deseti muži v poli.

Na druhé straně Městečko se minulý víkend představilo na půdě Unhošti, kde nepředvedlo špatný výkon, ale opět nedokázalo proměnit ani jednu šanci a potvrdilo fakt, že má naopak nejhorší útok.

Ve vzájemném duelu tedy půjde o to, prolomit negativní statistiky, které trápí oba týmy, a odrazit se k lepším výsledkům. Trenér Ohnivců Stanislav Jansa k utkání řekl: „Již v minulém zápase v Unhošti jsme nepředvedli špatný výkon. Kdybychom proměnili nějaké šance, zápas mohl vypadat jinak. Nás neskutečně trápí koncovka. V jedenácti zápasech jsme vstřelili pouhých šest branek, což je strašně málo. Utkání s Nižborem se dá označit jako zápas podzimu o předposlední místo. My nechceme přezimovat na posledním místě tabulky a doufám, že předvedeme maximální výkon."

V jaké sestavě vyrukuje Městečko, zatím trenér Stanislav Jansa netuší. „Co se týká změn v sestavě, tak bychom měli být stejně jako v Unhošti kompletní. Jediný otazník visí nad stoperem Hegerem, který si natáhl sval. Jak to poskládám, ještě nevím, ale do zápasu půjdeme rovnou naostro bez tréninku a doufám, že nás diváci podpoří."