„Prvních deset minut jsme byli ještě v autobuse, ještě jsme spali a inkasovali jsme první gól. Musím říci, že Šesták to trefil opravdu nádherně z úhlu přímo pod klacek. Doubrava ani nestačil zvednout ruce,“ popsal nevydařený start novostrašecký kormidelník Miroslav Procházka.

Novostrašečtí mohli vzápětí vyrovnat, ale Mžourek z malého vápna přestřelil, Kapek trefil tyč a Kaválek mířil vedle. Poslední jmenovaný se o chvíli později přece jen prosadil, a to hned dvakrát během dvou minut a pokaždé mu asistoval Svoboda. Ten se mohl rovněž prosadit, ale jeho střelu vyrazil gólman Jeřábek na roh a Ducár v závěru půle po rohovém kopu těsně minul. „Kdybychom po první vedli 4:1, tak se nikdo nemohl divit. Bohužel jsme zahodili i šance z malého vápna, což se nám později vymstilo,“ litoval novostrašecký lodivod.

V Lišanech se uskutečnil už 11. ročník Pohádkového lesa.
OBRAZEM: Děti se prošly pohádkovým lesem

Jeho svěřenci pokračovali v pálení šancí i v druhém dějství. Ducár postupoval na Jeřábek, ale z šesti metrů ho pouze napálil. Poté neuspěli ani Svoboda, Kapek, ani Palko, který po samostatném úniku mířil vedle. Na Procházkova slova došlo v 75. minutě, kdy vyrovnal Cimr.

V následném penaltovém rozstřelu se netrefili hned tři hostující fotbalisté. Ducár mířil do tyče, Kapka a Kaválka vychytal domácí brankář. „Máme bod z venku, ale to je málo. Kdybychom proměnili alespoň další dvě šance v první půli, tak to domácí zabalili, takhle cítili pořád šanci a čtvrt hodiny před koncem ji využili. Opravdu mě mrzí, že jsme to nedotáhli,“ byl z konečného výsledku očividně zklamán Procházka, který jinak své svěřence chválil. „Fotbal jsme hráli dobrý, balon šel rychle do nohy, zbytečně jsme neztráceli.

Navázali jsme na domácí výkony s Doksy a Semicemi, až na ten výsledek to šlo," dodal

Kutná Hora– Nové Strašecí 2:2 (1:2), p.k.: 3:1. Branky: 7. Šesták, 75. Cimr – 26. a 28. Kaválek.
Nové Strašecí: Doubrava – Beneš, Duchoň, J. Mrázek (82. Cafourek), Erba – Mžourek, Palko – Kapek, Kaválek, Ducár – Svoboda (88. Kříž). Trenér: Miroslav Procházka.

Starší (v žlutomodrém) i mladší (v bílofialovém) žáci SK Rakovník prohráli se Sedlčany.
OBRAZEM: Rakovnickým žákům se vůbec nedařilo