„V mužstvu jsou zkušení hráči, asi si mysleli, že to půjde samo, ale nešlo," vyjádřil se hvězdný trenérský záskok k výsledkové krizi, jež na tým z Prahy-západ dosedla na začátku jara.

Už podzimní houpačka porážek v normální hrací době a v penaltách, z níž probleskla jen tři vítězství, nestačila na lepší než předposlední místo. Když pak po čtvrtém jarním nezdaru mužstvo ztratilo kontakt s celky před sebou, začali v klubu bít na poplach. Zalovit nakonec stačilo v béčku, za které vedle Siegla kopou třeba i Vízek s Haškem.

Kapitán SK Rakovník Michal Fojtík (s pohárem) se raduje se svými spoluhráči ze zisku trofeje.
Libčice si dělají zálusk na pátý skalp z kraje

Bývalý excelentní kanonýr, který má s trénováním zkušenosti jako asistent i na nejvyšší úrovni (Sparta, Slovan Bratislava), ale momentálně je bez trenérského angažmá a působí coby televizní expert, volání o pomoc vyslyšel. Za áčko navíc hraje i jeho syn.

„Chtěl jsem pomoct Honzovi Nekolovi (majitel klubu) najít trenéra, ale protože kluky znám, chodím na každý zápas, když je čas, tak to nebylo úplně nutné. Ukázalo se to jako ideální varianta. Pokud je možnost, rád pomůžu. Když ne přímo na hřišti, kde jsou mladší, tak alespoň radami v tréninku, či zápase," popsal osmačtyřicetiletý Siegl svůj návrat do áčka v nové roli.

V sobotním 26. kole I. fotbalové ligy prohrál Fastav Zlín (ve žlutém) s Mladou Boleslaví.
Pošleme ti pohled z Evropy... „Palič“ ale slavil a slíbil vdolky

Jako možnou příčinu nelichotivých výsledků označil předešlý model s hrajícím koučem. „Ač jsou Kočí či Bezpalec hlavní články mužstva, tak když hrajete, tak to ze hřiště nevidíte, jak byste měl. Tam možná nastal ten problém," uvažuje nahlas Horst Siegl.

Nemyslí si, že by jeho přítomnost na lavičce sama o sobě zvyšovala motivaci hráčů, jak o tom nedávno pro Deník mluvil právě nejzkušenější muž týmu a Sieglův vrstevník Jiří Bezpalec. „Motivace je v každém hráči, aby to předal na hřiště. Tam se kluci musejí poprat o záchranu," uvedl Siegl, který se v sobotu jako patron jednoho z celků účastnil už podruhé projektu krajského svazu Dneska první liga!.

Nejvyšší soutěž zůstává jeho prioritou také v trenérské branži. „Vrátit se zase do velkého fotbalu je pro mě prvořadé. Nějaké nabídky proběhly, ale nedopadly, ale nemá cenu se o nich bavit," potvrdil, že Jíloviště bere jako dočasnou záležitost. „Důležitá je záchrana, o kterou se snažím. Potom si to Honza Nekola vyhodnotí. Když se to udrží, tak asi přijde nový trenér. U mě jde o kratší výpomoc."

Hokejisté BK Mladá Boleslav na ledě
Bruslaři hlásí sedm příchodů a desítku odchodů