Tabulka krajského přeboru prozatím přeje víc domácím, kteří ale stále mají záchranářské starosti a jejich úkol je jasný. Prodloužit dobrou náladu ještě minimálně o týden. S jakou taktikou hráči do zápasu nastoupí, nám prozradil vedoucí týmu Marek Tvrz.

První důležitý úkol jste zvládli, další je před vámi znovu na domácí půdě. Je nálada v týmu o poznání lepší než po Rejšicích?
V Rejšicích to byl snad vrchol toho zmaru, v jakém jsme byli. S Příbramí přišlo šťastné ubojované vítězství. Nálada na trénincích je dobrá. Věřím, že zápasem s Příbramí se hráčům vrací i sebevědomí, které bylo po Rejšicích na nule. Devět zápasů bez vítězství poznamenalo psychiku každého hráče.

Právě proti Příbrami už nemohl kvůli zranění nastoupit Michal Fojtík, jak moc velká ztráta to je?
Tak zkušený hráč jako Michal v těchto důležitých zápasech bude chybět. Proti Příbrami hrál 15 minut, ale dirigoval obranu a při obranných standardních situacích pomohl celému mladému týmu. Nicméně máme i tak velmi kvalitní stopery – Hornofa s Benešem. Věřím, že Semice doma „uděláme".

Na čem budete proti Semicím, které jsou v tabulce také pod vámi, stavět? Změní se sestava oproti minulému týdnu?
Zda se změní sestava, je otázka na trenéra, ale chybět bude právě zkušený Fojtík, takže minimálně jedna změna bude. Nemáme příliš široký kádr, aby trenér mohl do sestavy výrazně zasahovat. Naštěstí nikdo nemá pozastavenou činnost za žluté karty, takže budeme téměř kompletní.

Stále naše psychika není natolik nahoře, abychom mohli hrát nějaký krásný kombinační fotbal, potřebujeme hlavně body. Klíčem k vítězství by měla být kompaktní obrana, která musí uhlídat nebezpečného Koštíře. Tento forvard v sezoně dvakrát sestřelil Tatran Rakovník hattrickem. Druhým klíčem jsou standardní situace, které Sklenka proti Příbrami zahrával v první půli velmi dobře a všichni věříme, že z nich tam už něco dotlačíme.

Nepochybně je asi velký problém dát gól, na koho mančaft v takových situacích spoléhá? Upřímně, nebýt možnosti pokutového kopu, kdo ví, jak by utkání s Příbramí skončilo…
Nechci spekulovat, co by bylo, kdyby s Příbramí penalta nebyla. Ano, problémy se střílením branek máme. Na jaře jsme dali zatím pět branek a z toho dvě za rozhodnutého stavu (Rejšice, Dobříš), dvě jsme dali doma v nastavení Klecanům, kdy jsme hráli totální vabank, a jednu z penalty Příbrami. V týmu je výborná parta a není tu nikdo, na koho bychom vyloženě spoléhali. Samozřejmě se branky čekají od útočníků, ale ti svedou hromadu soubojů na půli hřiště a už nemají potřebnou sílu ve vápně. Naším nejlepším střelcem je kapitán a obránce Severin, tak proč by to nemohl být zrovna on, kdo nedělní zápas rozhodne.

Na podzim utkání Semice – SKR skončilo remízou 2:2, jaký výsledek odhadujete v neděli?
Čekám, že v zápase to nebudou žádné brankové hody, a ten, kdo dá první branku, tak bude mít pro zbytek zápasu velký trumf v ruce. V Semicích jsme po poločase prohrávali 0:2, ale v druhém poločase jsme předvedli neskutečný tlak a Semice zamkli v jejich vápně. Semice spoléhají na útočníky Koštíře a Holana, druhý jmenovaný bude ovšem absentovat, protože se nechal minulé kolo vyloučit.

Myslíte, že v případě výhry by 30 bodů na záchranu už stačilo?
Myslím, že v případě 30 bodů bychom k záchraně měli blíž než v současné situaci s 27 body. Chceme bodovat v každém utkání, takže nechceme spekulovat, zda by stačilo 30 bodů nebo ne. Za sebe říkám, že jistota na záchranu pro mě je mít na kontě 35 bodů.