SK Rakovník – Týnec nad Sázavou 1:0 (1:0)

Do zápasu překvapivě vstoupili aktivněji hosté, ale jejich útočnou snahu po čtvrthodině hry ukončila střela Sklenky zpoza vápna, která se otřela o vnější stranu tyče. Ta je asi vystrašila natolik, že se od té chvíle soustředili jen na hlídání svého pokutového území.

Přesto v 19. minutě do něj pronikl stoper J. Červený, jenž své sólo přes polovinu hřiště zakončil pumelicí, která jen o centimetry minula brankovou konstrukci. Tlak domácích pokračoval. Většinou však končil na obranné hrázi hostů před velkým vápnem nebo přihrávkami, které nenašly toho správného adresáta.

Velkou šanci změnit bezbrankové skóre měl po zpětné přihrávce Sklenky ve 31. minutě Pucholt, ale jeho slaboučký volej z šestnáctky sotva dolétl do rukavic týneckého gólmana Vašáka. Rakovnický nápor přinesl ovoce o čtyři minuty později, kdy rychlou kombinační akci zakončil Z. Schwendt, který na malém vápně obešel Vašáka a poslal merunu do sítě – 1:0.

Krátce po změně stran opět předvedl své útočné choutky J. Červený, který si na cestě od své branky z několika protivníků udělal slalomové tyčky. Jeho výlet zastavil až před týneckým velkým vápnem obránce Kavoň faulem a trestný kop Sklenky velmi dobrý Vašák konečky prstů vyrazil na roh.
V 53. minutě Sklenka přesným centrem nabídl velkou příležitost podruhé se zapsat do listiny střelců Z. Schwendtovi, ale tomu se balon na malém vápně zamotal mezi nohama a stal se lehkou kořistí obránců. Zahozenou tutovku pak mohl z ojedinělého útoku hostů potrestat Popelka. Hornof mu však v poslední chvíli míč ukopl.

Naopak v 63. minutě měl šanci pojistit výhru domácích Mates, který ale nastřelil jen vyběhnuvšího Vašáka. V 65. minutě sudí Malý ukázal týneckému Kavoňovi za faul nejen podruhé žlutou kartu, ale i červenou. Vzápětí si na trestný kop Isteníka naběhl J. Červený, jehož volej z šesti kroků Vašák reflexivně nohou vyrazil.

Hosté v závěru zápasu chtěli i v početním oslabení odvrátit blížící se porážku a častěji se ukázali na rakovnické polovině hřiště. Strážce domácí svatyně Procházku ale vážněji ohrozil jen Orsák rohovým kopem do zadní šibenice.

„Po vlažném začátku zápasu jsme se ujali vedení, které jsme však bohužel nedokázali potvrdit druhým gólem. Šance jsme na to rozhodně měli. Věřím tomu, že kdybychom jej dali, tak jsme se uklidnili a možná přidali i další. Cíl získat tři body proti důsledně bránícímu soupeři jsme však splnili a teď už musíme myslet na sobotní utkání ve Slaném, které také nebude lehké, neboť domácí jistě budou chtít ukončit sérii porážek", řekl po utkání rakovnický trenér Jiří Kučera.

SK Rakovník: Procházka – M. Kučera, J. Červený, Hornof, Severin – Mates, Pucholt, Sklenka, M. Schwendt – Isteník (88. P. Červený), Z. Schwendt (72. Gašpárek).

JAROSLAV MOKREJŠ