Zavidov B – SK Rakovník B 1:2 p.k. (1:0)

Do utkání vstoupili velmi aktivně hosté. Pozornost domácího Krause vyzkoušel hned po několika minutách Marek Tvrz, který tentokrát nastoupil na levém kraji obrany. Hosté se tlačili dopředu, ale jejich akce většinou skončily na velkém vápně domácích, kde domácí postavili obranný val. V polovině prvního poločasu hostům nevyšel ofsajd systém a na Hrbka se řítila dvojice Zuda – Loula. První jmenovaný ovšem míč nepředložil Loulovi před prázdnou branku, čehož využil navrátivší se Galia a odkopl míč do bezpečí. O pár minut později se po střele Louly odrazil míč k Zudovi a ten jej poslal do prázdné branky – 1:0. Velkou šanci na vyrovnání měl na druhé straně Pucholt, ale v dobré pozici nastřelil jen Krause.

Druhý poločas přinesl stejný obraz hry, akorát domácí si nevypracovali žádnou brankovou šanci, zatímco za hosty měl velkou šanci Krupička, Fojtík či mladík Čech. Vyrovnání se hostům povedlo až v 85. minutě, kdy se ve vápně nejrychleji zorientoval Krupička a prostřelil Krause – 1:1. Rozhodnout mohl Fojtík, který zkusil přehodit vyběhnuvšího Krause, avšak ten jeho střelu vyrazil na rohový kop. Při penaltovém rozstřelu za hosty proměnili penaltu všichni, zatímco za domácí neproměnil brankář Kraus, a tak si druhý bonusový bod připsala hostující rezerva.

„I když jsme celý zápas hráli na jednu branku, tak musím říci, že to jsou zlaté dva body, poněvadž jsme v sobotu v půl deváté večer s hrůzou v očích zjistili, že k zápasu máme jen 4 hráče," popsal situaci před utkáním rakovnický kapitán Marek Tvrz a pokračoval. „Proto jsme museli sáhnout mezi hráče A mužstva, kteří v sobotu ještě dodatečně slavili postup přes Hostouň do finále Středočeského poháru, a mezi hráče staršího dorostu, kteří v sobotu slavili naopak prvenství ve své skupině krajského přeboru. Na lavičce náhradníků jsme měli dva mladší dorostence. Všichni přítomní zaslouží obrovskou pochvalu za to, že soutěž dohráváme se ctí, neboť kádr B mužstva je katastrofálně úzký."

Spokojen s výkonem byl i zavidovský kapitán Petr Čech st. „Dnes jsme odehráli dobré utkání, nicméně po fotbalové stránce to nebylo moc na dívání, hodně času jsme se bránili a spoléhali na rychlé brejky. Takticky to vycházelo perfektně, škoda že se nepovedlo to dotáhnout ke třem bodům. Všem klukům na place moc děkuji za odvedený výkon." 

Zavidov B: Kraus – D. Štiller, Plincner, J. Kraus (46. Jelínek), Pešek – P. Čech st., R. Štiller, Zuda, Geier – Špička, Loula.

SK Rakovník B: Hrbek – M. Tvrz, Plaček, Kýzl, Galia – Fojtík, Hamouz, Pucholt (46. Kašpar), Sklenka (46. Sklenka), P. Tvrz – Krupička.

Autoři: Marek Tvrz, Josef Rod