„Pro nás je to velice cenné vítězství. Myslím si, že moc divizních mužstev v Brozanech nevyhraje. A to se navíc zápas pro nás nevyvíjel vůbec dobře, když jsme hned z prvního útoku dostali gól, ale klobouk dolů před hráči, které to nepoložilo," radoval se po senzační výhře trenér Tatranu Rakovník Pavel Mareš.

Po počátečním šoku, který hostům obstaral Chukwuma Chukwudi, odpověděl ve 14. minutě mladík Dolák a uběhlo něco málo přes půl hodiny, když obrat Tatranu dokonal kapitán Verner.

Ilustrační foto.
Tresty za rvačku: stopky pro hráče, desetitisícové pokuty pro kluby

„V první půli jsme podali výborný výkon a zaslouženě jsme duel otočili, když první branka padla po důrazu na přední tyči Dominika, druhá po individuální akci Rotheho, který byl ve vápně faulován a penaltu proměnil Verner," popsal gólové momenty Mareš.

„V druhé půli už to byl velký boj, na hranici sebeobětování a za to bych chtěl hráče pochválit a poděkovat jim, že podali výkon na hranici svých možností. Bylo to tam velice složité a emotivní, ale kluci to zvládli velmi dobře," pochvaloval si tatranský kouč, jenž byl potěšen, že se týmu daří i proti špičce divize, když před dvěma týdny vydoloval dva body v Kladně a v minulém kole přehrál Český Brod. „Před rokem Brozany hrály třetí ligu, Rakovník před dvěma lety krajský přebor, přesto jsme takové týmy schopni přehrávat."

Brozany Tatran 1:2 (1:2) Branky: 1. Chukwuma 14. Dolák, 33. Verner, ŽK 3:2.
Tatran: Zach Junek, Bredler, Vecka, Výborný Rothe (81. Petrák), Verner, Mařík (90. Doupal), Schwendt (88. Hejda) Máče (75. Hradecký) Dolák (64. Gögh). Trenér: Pavel Mareš.

Ilustrační foto.
Konec juniorské ligy a dvě ČFL? Bude se diskutovat