Turnaje se zúčastnily tyto týmy: FK Kounov, Sportovní analfabeti, FK Nesuchyně, Beast Team, FK Hředle, FC Fokeful, Kopyta, Nekopové, Kounovští stíhači a Satan's. Hrálo se ve dvou skupinách po pěti. Čtvrtfinálové boje skončily jednoznačnými výhrami týmů FK Hředle, FK Nesuchyně a FC Fokeful. Paradoxně největší problémy měl domácí Kounov nad mladými nadějemi SK Rakovník i přes vedení 5:1. Zápas nakonec skončil vítězstvím pro domácí v poměru 5:4. Zápas mezi týmy FK Hředle a FC Fokeful nabídl spoustu šancí a vyrovnaný zápas, který přesnou střelou z přímého kopu rozhodl Jan Sláma o vítězství 2:1 pro FK Hředle. Druhé semifinále bylo jednoznačné maximálně, co se týče výsledku 6:2 pro domácí FK Kounov nad FK Nesuchyně. O třetí místo se po dohodě mezi FK Nesuchyně a FC Fokeful kopaly jen pokutové kopy, ve kterých byl v poměru 5:3 úspěšnější FC Fokeful.


Poté už přišel samotný vrchol celého turnaje a to samotné finále. V něm se utkaly dosud dva neporažené týmy. Kounov jako ve všech zápasech turnaje vstřelil první branku, ale Hředle trpělivou hrou a po našich chybách otočily až na 4:1 v jejich prospěch. Zápas pak už pouze korigoval za domácí Hubička. V turnaji se také vyhlašovaly kategorie jednotlivců. Titul krále střelců obhájil loňský vítěz Karel Lupák z týmu FK Hředle. Sošku nejlepšího brankáře si odnesl Daniel Rajninec z Kounova, který svůj tým podržel v nejedné situaci a svým výborným výkonem přispěl k druhému místu a po dlouhé době k pohárovému místu domácího Kounova. Hráčem nejlepším v celém turnaji byl zvolen hráč Hředel Jan Sláma.


Jan Sláma hodnotí jako nejtěžší utkání semifinálové, proti klukům z SK. „Měli kvalitní tým a bylo to podle mě takové předčasné finále, my z něj naštěstí vyšli vítězně." Hředelští se turnaje v Kounově zúčastnili již podruhé a mají chuť se vracet i další ročníky. „Předchozí rok jsme skončili druzí, a tento rok byl vítězný, takže spokojenost. Organizace byla naprosto v pořádku, malá komplikace se ukázala po odhlášení dvou týmu, ale Petr Huttr ml. to zvládnul na jedničku. Večerní zábava taktéž byla fajn, jen škoda, že tento den bylo více akcí najednou a nenašli si cestu právě do Kounova," hodnotí celý turnaj jako povedený nejlepší hráč turnaje.

Autor: Alžběta Brabcová