S.K. Černolice – SK Rakovník 4:2 (2:2)

Zápas na deštěm skrápěném trávníku začal pro hosty nadějně. Už ve 3. minutě bomba J. Červeného z 25 metrů skončila pod břevnem domácí svatyně – 0:1. Rakovnická radost z vedení však trvala jen necelé dvě minuty, neboť domácí po rohovém kopu srovnali brankový účet na 1:1. Ten se v 9. minutě měnil opět, a to opět zásluhou J. Červeného, jehož střela z velkého vápna skončila v síti – 1:2.

Domácí pak zatlačili hosty do defenzívy. Slibnou příležitost vyrovnat měl exligový Drsek, který na startu své úspěšné a bohaté fotbalové kariéry oblékal i dres SKR, ale hlavou poslal míč vedle tyče. Srovnání skóre se dočkali až ve 32. minutě, kdy jejich tvrdou střelu Doubrava sice vyrazil, na dorážku však už nedosáhl – 2:2. V závěru prvního poločasu mohl skóre změnit ještě Severin, jehož projektil gólman Rozum vykopl nohou, ale i Drsek z trestného kopu, který Doubrava vyrazil na roh.

Do druhého dějství vstoupil Rakovník náporem. J. Červený po úniku Žďánského z osmi metrů pálil nad. Krátce nato i trestný kop J. Červeného z 30 metrů jen o centimetry přelétl břevno černolické klece. Velkou šanci otočit skóre ve prospěch hostů měl v 57. minutě Žďánský, který šel sám na brankáře, ale nastřelil jen jeho nohy.

O šest minut později ale udeřilo na druhé straně hřiště, kde domácí potrestali třetím gólem chybu Doubravy, který podběhl jejich centr. Závěr zápasu byl ve znamení rakovnické snahy vyrovnat, ale žádnou vážnější šanci si nevypracovali. Naopak v 80. minutě domácí využili otevřených zadních vrátek hostů k pojištění své výhry.

„Ze zápasu, který se hrál na těžkém terénu, jsme mohli přivézt alespoň bod. Dvakrát jsme šli do vedení, ale pak jsme chybami v rozehrávce domácím darovali vyrovnávací góly. O osudu utkání se potom rozhodovalo kolem 60. minuty, kdy nejdříve Žďánský neproměnil svou šanci a zanedlouho Doubrava křikl, že centr soupeře má, ale bohužel neměl. V závěru zápasu jsme hru více otevřeli, čehož zkušený i kvalitní tým domácích využil ke vstřelení čtvrté branky. Dnes nejsem s výkonem našeho mužstva spokojený. V obraně jsme na mokrém trávníku zbytečně hráli na riziko, což se nám i vymstilo. Navíc na několika hráčích bylo vidět, že mají ze soupeře až příliš velký respekt," řekl po utkání rakovnický trenér Jiří Kučera.

SK Rakovník: Doubrava – M. Kučera, Gašpárek (69. P. Tvrz), Hornof, Severin (81. Vorel) – Žďánský, Sklenka, J. Kučera, Mates (69. Z. Červený) – Isteník (69. Bystřický), J. Červený. Trenér Jiří Kučera.

SK Rakovník v dalším kole I. A třídy přivítá v neděli 25. května AFK Loděnice. Začátek zápasu bude v 17 hodin.

JAROSLAV MOKREJŠ