„Zápas v Hostouni byl pro nás těžký. Zvládli jsme ho však velice dobře, hlavně v defenzivě. V útoku jsme ale také byli nebezpeční, vytvořili jsme si poměrně dost šancí a jednu krásně proměnili. Domácí také nějaké šance měli, ale myslím si, že jsme byli o ten jeden gól lepší. Přesto je však stále na čem pracovat," zhodnotil duel tatranský kouč Pavel Mareš.

Také čtěte: Kardinál Miloslav Vlk miloval létání a obyčejné lidi

Ten měl v zápase šťastnou ruku, když na hřiště poslal v 63. minutě navrátilce ze zahraničí Zdeňka Schwendta, který se mu po šesti minutách odvděčil rozhodujícím gólem do šibenice. „Měli jsme balon ve středu hřiště, následně mi ho Standa Mařík prostrčil krásně do uličky, já si ho pustil a vystřelil. Byla to taková klasická česká ulička," popsal branku její autor, který mohl zanedlouho vedení navýšit, ale levačkou jen těsně minul.

Duel byl od úvodu celkem nezáživný a prim hrály hlavně obrany. Hostům dělal problémy hlavně bývalý kladenský kanonýr Šilhán, který v soubojích s tatranskými obránci využíval svojí výšky. Na druhé straně nemířili přesně Junek, ani Hradecký.

V závěru domácí fotbalisté Tatran přitlačili a vytvořili si tři výborné šance. „Klíčové bylo, že nás po našem vstřeleném gólu dvakrát podržel Radek Zach, který předvedl opravdu skvělé zákroky," pochválil gólmana Tatranu spoluhráč Schwendt.

Nepřehlédněte: Rakovničané podepisují petici proti výstavbě Kauflandu

Gólman Zach se nejprve předvedl proti Vašákovi a poté vyškrábl Markův trestný kop zpod břevna na roh. Když už byl hostující brankář překonán, zastoupil ho na brankové čáře Bredler.

„Jeli jsme do Hostouně pro vítězství a to se nám podařilo. Přivést tři body od týmu, jako je Hostouň se určitě cenní a můžeme být maximálně spokojeni," dodal na závěr Zdeněk Schwendt.

Sokol Hostouň –Tatran Rakovník 0:1 (0:0)
Branka: 69. Schwendt. Rozhodčí: Duda. ŽK: 0:2. Diváci: 180.
Tatran Rakovník: Zach – Junek, Vecka, Bredler, L. Dratva – Dolák (63. Z. Schwendt), Verner, Mařík, P. Kučera (88. Rothe) – Máče (90. Doupal), Hradecký (74. Klíma). Trenér: Pavel Mareš.