Olympie – Městečko 2:1 (2:1)


V souboji velezkušených týmů šli do dvoubrankového vedení domácí zásluhou kanonýra Číhaře, za hosty snižoval Hajný. Fotbalisté Městečka si poté vytvořili velký tlak, ale Olympii držel zkušený gólman Šíma, který lapil minimálně čtyři tutovky. V druhé půli gradovaly emoce, bylo k vidění spousta faulů a ani jeden tým nedohrál duel v plném počtu. I přes několik závěrečných šancí hostů Olympie zuby nehty vítězství ukopala.

„Začátek se nám povedl, dobře jsme kombinovali a díky tomu vstřelili dva rychlé góly. Možná jsme až příliš přepískli tempo a Městečko nás poté začalo přehrávat. Měli několik tutovek, ale naštěstí proměnili pouze jedinou, když nás hodně podržel Šíma,“ popsal první půli fotbalista Olympie Martin Kokšál, který stejně jako jeho protějšek Hadrava duel nedohrál. „V druhé půli se hodně faulovalo, spíše se povídalo, než hrálo. Pak jsem dostal za faul ve skluzu červenou a soustředili jsme se hlavně na obranu. Městečko si vytvářelo horko těžko nějaké střelecké příležitosti a když už si je připravilo, opět nás podržel Šíma, který předvedl vynikající výkon,“ ocenil svého spoluhráče Kokšál, podle nějž by slušela zápas spíše remíza. 


„Na můj vkus to byl zbytečně vyhrocený duel. Začátek jsme trochu zaspali, ale pak jsem se do toho dostali a měli čtyři stoprocentní šance, ale proměnili jen jednu. V druhé půli už se více nehrálo, než hrálo. Byla tam spousta zraněných, nevybíravých zákroků, což vyústilo ve dvě červené. Ač jsme v závěru nějaké šance měli, vyrovnat už jsme nedokázali,“ litoval kouč poražených Stanislav Jansa. 

Ilustrační foto
Lego nabírá operátory, ale z kanceláří bude propouštět i v Kladně

Hředle – Kněževes 3:1 (1:0)


V dalším ostře sledovaném duelu vyhrály Hředle nad trápící se Kněževsí 3:1. Vedoucího domácích Jana Sklenáře překvapilo, že Kněževeští nekladli příliš velký odpor. „Překvapivě poklidný zápas, ve kterém jsme byli jednoznačně lepší. Po první půlce jsme měli vést o čtyři branky a byl by klid. Takto jsme si zadělali na průšvih, když Vaníček poté krásnou střelou vyrovnal. Naštěstí hned vzápětí vrátil vedení Bechner, což nás uklidnilo a zápas už jsme zvládli. Kněževes k nám přijela nehrát fotbal a v podstatě byla s prohrou smířena,“ konstatoval Sklenář. 
Podle autora jediné branky hostů Radka Vaníčka rozhodl druhý inkasovaný gól. „Ve Hředlích jsme nevyhráli snad sedm let, chtěli jsme sérii prolomit, ale bohužel se to nepodařilo. Zlomily nás první dvě branky a především laciný gól na 2:1, který jsme domácím v podstatě darovali. Samozřejmě jsme zkoušeli tlačit, něco vymyslet, překvapit, neměli jsme co ztratit a Hředle byly hratelným soupeřem, ale nevyšlo to,“ litoval Vaníček. 

Jesenice – Lišany 4:3 (1:1)


Jeseničtí se dočkali první výhry v sezoně, když udolali Lišany 4:3. „Po dvou nezdarech jsme chtěli konečně bodovat, nastoupili jsme aktivně, ale bohužel nás zastavila parádní rána Řepky,“ popsal úvodní pasáž trenér Jesenice Bedřich Bočánek jenž byl rád, že domácím se povedlo duel otočit, i když ho mrzí závěrečný inkasovaný gól „Petr John fauloval ve vápně úplně zbytečně a hosté z penalty snížili. Výhru jsme však naštěstí uhájili. Spokojenost je hlavně se třemi body,“ dodal. 
Protějšek Bočánka Václav Švelch přes prohru svůj tým pochválil. „Musím všech jedenáct našich přítomných hráčů pochválit za bojovný a disciplinovaný výkon i předvedenou hru. Utkání bylo vyrovnané a šťastnější byla nakonec Jesenice, které gratuluji k první bodům v sezoně.“

Lány – Slabce 10:1 (3:1)


Nováček ze Slabec zažívá doslova hororový úvod sezony. Připsal si další hrůzostrašný debakl, v Lánech obdržel potupnou desítku. „Do zápasu jsme se snažili jít s pokorou, jako proti každému jinému soupeři. Úvod se nám vcelku povedl. Vyvinuli jsme tlak, který jsme přetavili ve tři branky. Nutno ale podotknout, že i Slabce měly pár hezkých pasáží,“ zhodnotil první půli lánský kapitán Jakub Matějka, podle nějž mohlo být konečné vítězství ještě vyšší. „V druhé půli jsme chtěli skóre navýšit, abychom zápas dohráli v klidu a s přehledem, což se nám podařilo. Vstřelili jsme Slabcům deset branek a to ještě skvěle zachytal gólman, který nás připravil o dalších minimálně pět branek.“

Ilustrační foto
Rakovník na Psohlavce a spol. nevyzrál

Rynholec – Olešná 1:0 (0:0)


Rynholečtí jako nováček soutěže zatím neztratili ani bod. S Olešnou však byli ztrátě vůbec nejblíž, když vítěznou branku vsítil až v 80. minutě Milfait. „Byl to takový oboustranně vyhrocený zápas, až úplně zbytečně. Mladého rozhodčího bych raději nekomentoval, abych se nedostal do problémů,“ usmíval se trenér Rynholce Petr Rajgl, podle nějž mohly vyhrát oba týmy. „Hrálo se nahoru, dolů, šance na obou stranách a my jsme byli o gól šťastnější.“

Zavidov B – Senomaty 2:1 (0:0)


Senomaty, které v minulém kole rozstřílely Jesenici, tentokrát vyšly bodově naprázdno. Béčko Zavidova získalo první tři body. „Kluci nesehráli vůbec špatný zápas. Drželi jsme se velice pěkně a i jsme měli více šancí. Nakonec rozhodla kvalita hráče Tomáš Korčáka, který udělal dvě akce a v podstatě rozhodl. Minimálně bod jsme si určitě zasloužili,“ byl přesvědčen vedoucí Senomat Petr Sojka. 

Kroučová – Kolešovice 1:5 (0:3)


Úvod utkání nezačal pro domácí příliš dobře, ve 2. minutě otevřel skóre z penalty Zuska a o chvíli později zvýšil vedení Polánek. Poté přišlo několik šancí Kroučové, ale trefili se opět pouze hosté, konkrétně Zuska. Prokop sice snížil, ale v 67. minutě byl v pokutovém území faulován Daniš a Zuska potvrdil, že penalty jsou jeho specialitou. Výhru Kolešovic pečetil svou druhou brankou Polánek. „Až na pár šancí jsme měli zápas plně pod kontrolou. V horkých chvílích skvěle zachytal Aleš Herink, tak jen škoda, že jsme neudrželi čisté konto,“ řekl autor hattricku Václav Zuska.

Ilustrační foto
Procházka lituje promarněných příležitostí