FC 05 Zavidov – Spartak Příbram 0:2 (0:1)

„Od obou mužstev to byl ospalý výkon a bylo vidět, že se hraje v netradičním termínu. Je to pořád stejná písnička, lepí se nám smůla na paty, máme nějaké zraněné, ne všichni mají vzornou docházku a na hřišti se to pak projeví," uvedl příčiny další porážky trenér Zavidova Jaroslav Hamouz a pokračoval v hodnocení. „Jinak to byl vyrovnaný zápas, ale soupeř ho dotlačil do vítězství. Nám to tam naopak nepadalo. Jsou tam takové situace, že sporný balon se odrazí soupeřovi přímo na nohu, ten pak nemá problém dát gól. Je to už trochu zoufalé."

Šancí přitom Zavidovští měli víc než dost. Nejprve mohl vstřelit branku Korčák, po něm měl dvě dobré příležitosti Žďánský, Jančařík mířil hlavou z penalty nad a úspěšný nebyl ani Vanický. Hosté se ujali vedení hned v 7. minutě, když Zavidovští ztratili balon u vápna Příbrami, ta podnikla rychlý protiútok, na jehož konci stál Jandera – 0:1. Druhou branku přidal po změně stran v 58. minutě Trefný. „Oba góly padly prakticky z ničeho nic, soupeř si vlastně žádnou vyloženou šanci ani nevypracoval. Když se prostě nedaří, tak se nedaří. Balony z našich šancí lítaly nad, nebo do brankáře. Potřebovali bychom jednoduchý gól, třeba i po trojnásobném odrazu, který by nás nastartoval. Přesto ale nic nevzdáváme, jedeme dál a musíme se z toho sami dostat," dodal Jaroslav Hamouz.

FC 05 Zavidov: Kukla – Pichner, Vanický, Jančařík, Beneš – Špička (60. Krejza), Štiller (75. Devera), Polák, Geier – Korčák, Žďánský.