Vstup měli mnohem lepší favorizovaní domácí, kteří se brzy ujali dvoubrankového vedení. Rakovničtí přišli s odpovědí až na konci první části, kdy snížil Klauz. „Jeli jsme na led prvního, takže jsme měli trochu respekt. Nevěděli jsme úplně do čeho jdeme, takže jsme se chvíli rozkoukávali. Hned z kraje jsme dostali dva nešťastné góly, oba padly po teči, takže gólman ani nemohl reagovat,“ zhodnotil první třetinu kouč béčka HC Rakovník Tomáš Veselý. 

Ilustrační foto
Viva ztratila v Mladé Boleslavi zdánlivě vyhraný zápas


Druhou třetinu hosté vůbec nezvládli. Většinu času diskutovali s rozhodčím, opláceli fauly a nesoustředili se na hru, a tak je zkušený tým Sedlčan potrestal dvě brankami a zvýšil své vedení na 4:1. „Kluci byli opravdu hodně neukáznění a nemohl jsem je nějakým způsobem srovnat. Přitom rozhodčí pískali na obě strany stejně,“ krčil rameny Veselý. 


Náskok, který si Sedlčanští vypracovali po druhé části se nakonec ukázal jako rozhodující. Byla to škoda, neboť třetí třetina patřila hostům, kteří po menší bouřce v kabině působili na ledě jako vyměnění. Stačilo to však pouze na korekci skóre, které nakonec vyznělo 5:3 pro domácí. „Třetí třetina byla z naší strany nejlepší, dokázali jsme je zatlačit, vytvářeli jsme si šance, ale bohužel jsme dokázali pouze snížit. Rozhodla druhá část, kterou kluci neunesli. Začali si nadávat i mezi sebou a soustředili se úplně na něco jiného, než na hokej. Je to škoda,“ povzdechl si rakovnický kouč. 

Noclehárna. Ilustrační foto.
Přichází zima, lidé bez domova vyhledávají přístřeší


Ten také ocenil i kvality soupeře. „Bylo znát, že jsou první. Byli hokejoví, měli tam asi čtyři hokejisty z Českých Budějovic a mají vyrovnané tři pětky. Přesto si myslím, že Kralupy hrají lepší hokej,“ dodal. 

TJ Tatran Sedlčany – HC Rakovník B 5:3 (2:1, 2:0, 1:2)
Branky Rakovníka: Klauz, Burgr, Vostárek. 
HC Rakovník B: Řenč (Bendl) – Zýka, Prask, Burgr, Kohout, Veselý, O. Gebhart, M. Gebhart, Falta, Vostárek, Lipold, Prokop, Klauz, Grill, Truksa, Havlíček.