HC Rakovník – Spartak Vlašim 3:2 (0:0, 1:0, 2:2)

První třetina moc zajímavostí nepřinesla, hrálo se spíš u mantinelů a hra byla plná soubojů. Tak začala i druhá dvacetiminutovka, ve které byl nejblíže ke gólu domácí Kounovský, který byl v brankovišti jasně faulován, ale trestné střílení moc překombinoval a skulinku v brance už nenašel.

Pak se naopak přesunula hra před branku mladého Vágnera, který už v první třetině dokázal, že čím více zákroků bude mít, tím jistější si bude. Když ho soupeř trefil pukem do masky, rozhodčí správně následný gól neuznal. Nakonec přišla kombinace Klause a Krejčího a druhý jmenovaný rozjásal kotel domácích fandů – 1:0.

Poslední třetina nabídla čtyři góly. Nejprve se po pěkné akci  a narážkách Hegebarta a Bauera trefil Kříž, aby hosté 2x za sebou skórovali a srovnali stav.  Rozhodující gól přišel až v 56. minutě, kdy přihrávka Bauera měla oči a našla O. Gebharta, který náramně vymetl šibenici – 3:2.

V následujících čtyřech minutách byl vyloučen Hegebart a pak ještě Douda, takže si umíte představit ty nervy, ale vyšlo to. Rakovník musí zapracovat na přesné rozehrávce a vyztužit defenzívu, jeho výkon bude mnohem lepší.

„Někteří lidé mi říkali, že hokej pohledný moc nebyl, ono když se hraje nahoru, dolů a hra je plná kontaktů, těžko se vidí hezký hokej. Navíc musíme zapracovat na přihrávkách a obranné činnosti. Pochvalu zaslouží opět Jirka Vágner, protože ve třetí třetině doslova čaroval, mám z něj radost," zhodnotil duel vedoucí týmu Vladimír Soukup.

HC Rakovník: Vágner (Cajthaml) – Krejčí, Mikeš – Ságner, Douda, Klaus –  Vyskočil, Kříž – Hegebart, Kounovský, Ambroz – Kotál, Prejfer – Pechanec, Bauer, O. Gebhart –  Grill, Veselý, M. Gebhart, Kozák. Trenér Tomáš Bodinger. Vyloučení: 7/6, rozhodčí: Dundr, Tasch, Plašil. Příští utkání doma: SO 26.10. od 17:30 Rakovník – Poděbrady.

JAK TO VIDĚL HRÁČ MICHAL KOTÁL – V ŠATNĚ, NA LEDĚ I V HLEDIŠTI…

Odpovídá výsledek hře?  Zápas byl vyrovnaný, myslím, že výsledek odpovídá, ale měli jsme na hokejkách další čtyři góly.
Fanoušci/atmosféra: Hlediště bylo zaplněné a fanoušci? Opět super!
Jak se mi hrálo: Mám pořád co zlepšovat (smích).
Náš kolektivní výkon: Myslím, že jsme spokojeni a výkon ještě stále půjde nahoru.
Hráče zápasu si dnes zaslouží: Nerad vyzdvihuji jednotlivce, ale gólman Jirka Vágner a vítězný gól „fina" Ondry Gebharta i pan rozhodčí, ti všichni zaslouží velkou pochvalu. Kdyby bylo takových rozhodčích víc, kteří mají přehled a cit pro hru, tak některé zápasy by nebyly bramboračky a soutěž by byla ještě o kus hokejovější a na velké úrovni.
Zajímavost z utkání: Spíš překvapení, a to že trenér na nás v kabině kupodivu nekřičel.
Stín zápasu: Stínem bylo laciné vyrovnání.
Hláška (motto) dne: Klasicky – Ku***, jdeme to vyhrát! (smích).