Mladá Boleslav B – Rakovník 1:3 (0:5)

Hned od prvních minut předváděli Rakovničtí výborný hokej. Mikeš vyslal do dobré příležitosti Chvojku, který neproměnil. Chvíli na to dostal Chvojka ránu do hlavy, spadl na mantinel a musel být ošetřován, naštěstí se brzy zapojil zpět do hry. V páté minutě zahrávali domácí přesilovou hru. Rakovnický Větrovec se dostal do úniku, ale bohužel pro hosty gól nedal, stejně jako M. Gebhart o pár okamžiků později. V 10. minutě opět v oslabení unikl Ambroz, ale tváří v tvář brankáři ani on neuspěl. Rakovnická aktivita nakonec přinesla zaslouženou gólovou radost. V přesilové hře hostů, po akci na jeden dotek, putoval kotouč po ose Vyskočil, Ambroz, Král, přímo do mladoboleslavské branky – 0:1.

„Přestože jsme začali utkání s respektem k soupeři, hned v úvodu jsme měli spoustu šancí, je vidět že se forma pomalu vrací," podotkl Vladimír Soukup.

Kuriózní zákrok si připsal náhradní gólman Burgr, který na střídačce efektně lapil střelu mladoboleslavského hráče, za což si vysloužil od spoluhráčů velký aplaus. Poté předvedl výborný zákrok i jeho kolega na kluzišti, který se vyznamenal ukázkovým semaforem. Dobrou náladu hostům uťal v závěru první třetiny obdržený gól v oslabení – 1:1.

„Špatně jsme rozehráli, Mladoboleslavský hráč vystřelil a puk se doslova došoural za brankovou čáru. Viděl jsem to z několika metrů a bylo to opravdu o centimetry," podotkl Vladimír Soukup.

V druhé třetině pokračovali Rakovničtí v bojovném výkonu. V 22. minutě vnikl do pásma Mikeš, přihrál M. Gebhartovi, který přiťukl Chvojkovi a ten se nemýlil – 1:2. Rakovničtí byli při chuti, Kounovský a po něm Chvojka mohli přidat další branku. Té se nakonec dočkali v oslabení tři ku čtyřem. Král nahrával na Kounovského, který vystřelil do brankáře, odražený kotouč dojel Ságner a zavěsil – 1:3. Na domácích byla vidět frustrace z nepovedeného utkání a jejich emoce přetekly v 30. minutě. Po vhazování si bývalý extraligový Žabka stěžoval na rozhodčího, že nepískl faul. Spoluhráči ho odtahovali, načež se jim vysmekl a zasadil sudímu přímý direkt. Na to byl zápas okamžitě ukončen a kontumován ve prospěch Rakovnických.

„I v druhé třetině jsme předváděli dobrý hokej, hlavně Kounovský po návratu z Anglie odehrál výborný zápas a ve svých letech je příkladem pro mladé. Kluci dnes celkově zaslouží pochvalu, hráli dobře, makali na sto procent a je škoda, že byl zápas předčasně ukončen, neboť jsem přesvědčen, že bychom ho vyhráli tak jako tak," vyhodnotil utkání vedoucí mužstva Vladimír Soukup, který zároveň dodal:
„Příští zápas hrajeme doma s Královým Dvorem a i zde chceme potvrdit vracející se formu, a všechny srdečně zveme, aby nás přišli podpořit."

HC Rakovník: Pospíšil (Burgr) – Vošta, Vyskočil – Ságner, Kounovský, Král – Mikeš, Krejčí – O. Gebhart, Kraus, Chvojka – Ambroz, Bauer, M. Gebhart.