Vedení českého hokeje začátkem března zrušilo ligu juniorů a krajské soutěže stejné kategorie i dorostu. Krajské svazy a kluby v těchto dnech řeší, jak s nejstaršími mládežnickými kategoriemi naloží v nové sezoně. Jednou z možností je, že by týmy startovaly jako béčka v nejnižší soutěži dospělých. Aby nedošlo k neúměrnému navýšení účastníků pouze v té nejnižší, rozšířil by se počet týmů také v krajské lize, kam měl původně zamířit pouze vítěz play-off vrcholícího o nadcházejícím víkendu soubojem mezi Čáslaví a Neratovicemi.

„V tuto chvíli platí stejné, co před sezonou, tedy že postoupí pouze vítěz,“ nechce se pouštět do spekulací Jakub Král, předseda sportovně-technické komise středočeského svazu. Na to, zda bude vítěze následovat výš i poražený finalista, popřípadě i zbylí semifinalisté (Kutná Hora a Poděbrady), si podle jeho slov bude nutné počkat až na aktiv klubů, konaný tradičně na přelomu května a června.

Ve hře je ale více variant. Samotné vedení krajského svazu by nejvíce uvítalo samostatnou soutěž pro hráče mladší dvaceti let. Až pokud by o ni v probíhající anketě neprojevil zájem dostatečný počet oddílů, hledalo by se jiné východisko. „Chtěli bychom nabídnout klubům soutěž, která by umožnila návaznost na soutěž mužů,“ argumentuje Jakub Král.

O změnách v soutěžích největšího kraje se mezi některými příznivci začalo diskutovat také v souvislosti s pražským přeborem a jeho údajným rozpadem. Předseda pražského svazu Vladimír Schiefner ale tuto variantu na dotaz Deníku zcela vyloučil. O konci v soutěži, kterou letos hrála i s tradiční účastí některých mimopražských devítka celků, se prý zmínila pouze Bohemka (hodlá hrát CCM Pražskou hokejovou ligu neorganizovanou ČSLH). Naopak také v hlavním městě kalkulují před nadcházející sezonou s přírůstky některých béček.