Více bohužel hosté nedokázali a někdejší talent, který v Kladně sahal po extralize, byl smutný. „Mrzí nás to, bodovat jsme mohli. A my potřebujeme každý bod," říkal po utkání už sedmatřicetiletý borec.

Prohra 4:5 je trochu zbytečná. Dvě třetiny jste hráli lépe než Slaný, ale prostřední jste prohráli 1:4 a to rozhodlo…
K první třetině jsme přistoupili hodně zodpovědně, ale ve druhé nám zápas utekl, museli jsme dohánět. Nicméně si myslím, že čtyřicet minut jsme byli lepším týmem a měli ve Slaném bodovat.

Poté, co jste snížil na 4:5, měl jste ještě jednu velkou šanci, ale před gólmanem Slaném jste po krásném průniku upadl. Byl to faul?
Dal jsem si puk na dlouhou hokejku a v tu chvíli jsem dostal přes nohy. Mohl to písknou i nemusel. Ale rozhodčími to nebylo, ti pískali zápas celkem dobře. Tenhle okamžik mrzí, ale vymlouvat se nemůžeme.

Moc se vám nepovedl konec, nedostali jste se vůbec do útočného pásma, ani k power play. Proč?
Naše hra byla v posledních dvou minutách moc rozháraná, neuklidnili jsme to, nedostali se na puk. A trošičku scházely i síly.

Ještě mi něco řekněte k Otovi Vejvodovi, který nedávno přišel do Rakovníka. Jak se pod ním trénuje?
Úžasný trenér, podle mě určitě největší trenérská persona, který kdy v Rakovníku trénovala. Hned jsme pod ním měli sérii pěti vítězných zápasů, ale trošku mě mrzí, že teď se na to nedaří navázat. Hlavně je škoda zápasu s Jesenicí, ten jsme měli vyhrát. A kdybychom hráli jako ve Slaném, povedlo by se to. Body opravdu nutně potřebujeme, abychom se dostali do play off, nebo v horší variantě abychom se udrželi.