Je zajímavé zeptat se na názor někoho, kdo do týmu patří, nedělá sice brankářskou jedničku, ale přehled bezpochyby má. Radek byl oporou v brance vloni, letos byl s týmem domluven, že mu pomůže pouze když Pospíšil nebude moc nastoupit v důležitých zápasech. Jirátko totiž pracuje dále jako funkcionář u Rytířů Kladno a zápasy se mu kryjí. Kde byla podle něj příčina vyřazení Rakovníka?

Jak se vám líbil domácí zápas Rakovníka s Příbramí?
Zápas se mi líbil, od začátku utkání bylo znát, že se hraje play off. Nechybělo nasazení, bojovnost, touha po vítězství, to vše bylo v zápase k vidění. Hráči obou týmů odvedli stoprocentní výkony, a tak by to mělo být.

Myslíte, že byla nějaká šance na výhru, když chybělo pět hráčů?
Šance na výhru byla určitě i tak, i když nám tito hráči hodně chyběli. Na hře se potom odrážela jejich absence. Přes to všechno si myslím, že se tým dokázal  semknout a hrát a bojovat jako jeden celek.

O zápase pak rozhodlo jedno nedorozumění. Jak jste situaci viděl jako brankář, může se to stát gólmanovi?
Chyba brankáře je vždy vidět nejvíce. Ale nemyslím si, že by tato situace zápas rozhodla, byla tam spousta neproměněných šancí z naší strany. Na druhou stranu  „Pospa" spoustu střel pochytal. Vinu bych mu rozhodně nedával.

Který hráč chyběl nejvíc? Zraněný Douda, unavený Nosek, nemocný Vyskočil nebo vyloučení Ambroz a Kotál?
Nelze říct, který hráč chyběl nejvíce, každý hráč má svojí roli v týmu. Je smůla, že chyběli zrovna tito hráči. Všichni totiž patří k oporám týmu a na hře jejich absence byla vidět.

Vloni vás z play-off vyřadilo Slaný, tuším, že jste chytal vy, jaké to bylo? Myslíte, že se tým letos zlepšil a na postup měl?
Ano, loni jsem byl v bráně já a o postupu rozhodly až nájezdy, ale to se hrál ještě jiný herní systém play off. Řekl bych, že atmosféra byla srovnatelná, ale letos byl výraznější náš funclub, za což jim patří veliké DÍK. Jinak přístup hráčů  se nezměnil. Ale letos byl tým určitě silnější, zapojili se mladí hráči, kteří své úlohy plnili výborně a ukázala se dlouhodobá práce trenéra Tomáše Bodingera.

Jak jste s Rakovníkem domluveni na spolupráci? Jedničku dělá Pospíšil, vy působíte ještě v jiném týmu?
S Rakovníkem jsem byl v letošní sezoně domluvený tak, že jedničkou bude Pospa, který to zvládl na výbornou a já jsem zaskakoval v jeho nepřítomnosti a nebo jezdil jako druhý brankář k důležitějším zápasům, ke kterým samozřejmě patřilo play off. V jiném týmu nechytám, ale snažím se udržovat v kondici pro případné suplování za Pospu. Působím jako videokouč u A týmu  Rytíři Kladno, kde se zápasy kryjí. Proto je mezi mnou a HCR taková domluva.

Končí pro vás tímto sezona nebo ne?
Sezona pro nás pro Rakovník tímto zápasem končí, už přijde jen nějaké zakončení sezony po našem zvyku (smích). Pro mě tímto sezona ale nekončí, s Rytíři Kladno ještě bojujeme o účast v play off.

Jaké jsou vaše plány do budoucna? Kde byste chtěl působit a co ještě chcete v kariéře dokázat?
Na Kladně trénuji ještě brankáře mládeže, takže společně s videokoučinkem se bude má cesta ubírat tímto směrem. Ale u chytání (vyrážení) puků bych ještě nějakou chvíli zůstat chtěl.