HC Příbram – HC Rakovník 6:4 (3:0, 1:1, 2:3)

Celou sezonu leží na hostech deka z neproměňování šancí. Přesně tak začal zápas i v Příbrami. V sedmé minutě udělal navíc mindu zkušený hráč Hegenbart, když nevyhodil puk ze třetiny a domácí šli do vedení. To samé se opakovalo záhy, to už chyboval Vyskočil a Rakovník musel čelit dvougólové ztrátě.

Po dvou vlastních brankách se Příbram zmohla i na jednu svojí, po pěkné kombinaci, a zřejmě tím zabila hřebíček do rakve – 3:0.
Ve druhé třetině navíc Vyskočil dostal za protesty u rozhodčích trest 2+10 minut. Pak měl velkou šanci Klaus a hosté ustáli i dvě oslabení po sobě. Ve 29. minutě našel Douda Kounovského a přišla malá naděje – 3:1. Chvilku nato měli hosté další tři šance, ale nic z nich nebylo. Klasika. Nedáš, dostaneš a tři minuty před odchodem do šatny šli domácí do vedení 4:1.

Poslední dvacetiminutovka byla náhle úplně jiná. Rakovník hrál jako při přesilovce, přitom bylo na ledě deset bruslících. V této fázi byli hosté lepší a nebezpečnější. Ve 46. minutě přihrál Hegenbart Doudovi, který snížil na 4:2. Když měl Rakovník soupeře na lopatě, opět inkasoval – 2:5. Pak už svěřence Tomáše Bodingera nevzkřísily ani dva góly z hokejky Bauera a Kounovského – 5:4.

Když totiž hosté odvolali Pospíšila, v posledních vteřinách zápasu dostali fíka do prázdné – 6:4.

„Myslím si, že generálka pro play off to byla dobrá. Zápas nebyl špatný, soupeř nás prověřil. My nedáváme šance a pak nás mrzí zbytečné chyby v obranné fázi. Musíme se teď soustředit na páteční utkání doma s Mělníkem od 18 hodin. Snad dorazí i hodně diváků, kteří nás vydatně podpoří. Bylo by to fajn, potřebujeme to," nechal se slyšet vedoucí týmu Vladimír Soukup.

Rakovník: Pospíšil (Burgr) – Vyskočil, Grill – Hegenbart, Kounovský, Král – Krejčí, Mikeš – Klaus, Douda, Nosek – Kotál, Kříž – O. Gebhart, M. Gebhart, Bauer – Pechanec. Trenér Tomáš Bodinger. Vyloučení: 5:8, rozhodčí: Novák, Mrázek, Pacovský.⋌ Foto: Jan Hájek.