HC Rakovník - Králův Dvůr 4:8 (1:2,2:4,1:2)

Vstup do utkání se rakovnickým hokejistům, které tentokrát vedl dočasný staronový trenér Tomáš Bodinger, příliš nepovedl a již po sedmi minutách prohrávali 0:2. V 17. minutě se podařilo snížit po nahrávce Ambroze Větrovcovi – 1:2. Sotva však začala druhá část, hosté se dostali opět do dvoubrankového vedení, ve 25. minutě přidali čtvrtý gól, a když zvýšili o chvíli později na 1:5, s Rakovnickými to vůbec nevypadalo dobře. Naději vykřesala v 35. minutě po samostatném úniku nová akvizice – Tolkner, a hned po něm se po přihrávce Bauera prosadil Ságner – 3:5. Králův Dvůr však nechtěl připustit žádné drama a v 38. minutě opět odskočil – 3:6.

Třetí část se prakticky pouze dohrávala a v 45. minutě zvýšili hosté na 7:3. V posledních dvou minutách už došlo pouze ke kosmetické úpravě, když se po přiťuknutí Ambroze nejprve střelou zápěstím prosadil Mikeš, a konečnou tečku dali vzápětí Královodvorští, kteří potrestali další chybu v rakovnické obraně.

„Nikdo nemůže říci, že bychom nebojovali, ale soupeř byl bohužel úplně někde jinde a předvedl, jak se hraje moderní hokej. Tato soutěž jde hodně nahoru, hraje ji většina hokejistů z vyšších soutěží, kteří se hokejem nechtějí živit, ale mají ho pořád rádi a tak hrají krajskou ligu, kde jsou pro ně ideální podmínky," nechal se slyšet vedoucí HC Rakovník Vladimír Soukup, který přiznal, že Rakovničtí již myslí spíš než na play off na záchranu. „Musíme ve skrytu duše doufat, že nespadneme. Abychom splnili původní plán – tedy postup do play off, to bychom potřebovali zázrak."

Branky HCR: Větrovec, Tolkner, Ságner, Mikeš.

Diváků: 194, rozhodčí: Machač, Tasch, Žižka, vyloučení: 3:2

HC Rakovník: Pospíšil (32. Burgr) – Kotál, Větrovec, Krejčí, Mikeš, Vošta, Vyskočil – M. Gebhart, Chvojka, Grill, O. Gebhart, Ambroz, Ságner, Nosek, Kounovský, Bauer, Tolkner.