HC Rakovník – Velké Popovice 6:4 (2:3,3:0,1:1)

Jako první se v Rakovníku trefili domácí, když ve 4. minutě po nahrávce Kounovského rozvlnil síť Nosek. Hosté však v rozmezí 6. až 12. minuty vstřelili tři branky a otočili na 1:3. Ve všech brankách měl prsty D. Mocek, jenž jeden gól vstřelil a na dva přihrál, ale byl to také on, kdo již od úvodního buly vyprovokovával časté potyčky. Důležitou kontaktní branku vstřelil v 17. minutě Ambroz – 2:3 a Ságner dokonce mohl vyrovnat, ale neproměnil trestné střílení.

Prostřední část sehráli Rakovničtí výborně, když již ve 22. minutě po akci Chvojky a Krejčího vyrovnal Bauer – 3:3. Ve 27. minutě našel Bauer na modré Krejčího, který svojí pověstnou přízemní střelou otočil duel – 4:3. Domácí nadále předváděli vynikající hokej a v 32.minutě po přihrávce Kounovského vstřelil pátý, a jak se později ukázalo i vítězný, gól Rakovnických Tolkner – 5:3.

V posledním dějství dostávaly Popovice domácí hokejisty pod tlak a v 51. minutě se jim podařilo snížit – 5:4.
„V tu chvíli jsem si říkal, že kdo dá gól, vyhraje. Naštěstí jsme popáté neinkasovali, držel nás hlavně gólman Pospíšil, který předvedl výborný výkon a kluci sehráli konec zápasu velmi chytře," byl rád kouč Rakovnických Otakar Vejvoda. V předposlední minutě byl totiž faulován aktivní Grill a domácí dohrávali zápas v přesilové hře. Poté došlo k již zmíněné hromadné bitce a tři sekundy před koncem korunoval rakovnické vítězství Chvojka.

„Popovice se předvedly jako kvalitní mužstvo, určitě byly lepší než Boleslav, a o to je toto vítězství cennější. Mělo to nasazení, bojovnost a zápas jsme nakonec zaslouženě otočili v náš prospěch," zhodnotil duel Otakar Vejvoda starší.

Rakovničtí si připsali důležité tři body a velmi se přiblížili na pozice, zaručující play off, když z 11. místa ztrácí na sedmé Popovice a osmou Vlašim pouze tři body.
Tento týden čekají rakovnické hokejisty dva duely, ve čtvrtek zajíždí do Příbrami a v neděli hostí Černošice. „Pokud bychom oba dva duely zvládli, tak jsme v postupové osmičce. Teď nám také nahrálo, že všichni soupeři kolem nás poztráceli, tak snad to vyjde již proti Příbrami," doufá vedoucí HC Rakovník Vladimír Soukup.

Branky HCR: Nosek, Ambroz, Bauer, Krejčí, Tolkner, Chvojka.

Diváků: 224, rozhodčí: Kedra, Karda, Karda, vyloučení: 24:24

HC Rakovník: Pospíšil (Burgr) – Krejčí, Mikeš – Ságner, Bauer, Chvojka - Vyskočil, Zuska – Tolkner, Kounovský, Nosek – Větrovec, Kotál – Grill, Ambroz, O. Gebhart – Vošta, M. Gebhart, Važanský.