HC Rytíři Vlašim – HC Rakovník – 4:2 (2:1,1:0,1:1)

Od úvodního buly se hrál zakřiknutý hokej a žádné z mužstev nechtělo udělat chybu. Jako první šli do vedení hosté, kteří založili ve čtvrté minutě útok za vlastní bránou a Hegenbart prošel obranou až před vlašimského gólmana, který se dostal mimo brankoviště a dojíždějící Kounovský otevřel skóre utkání – 0:1. Hra byla i nadále velmi opatrná a velkých šancí bylo poskrovnu. V 13. minutě přišlo vyrovnání, když se po Jaegrově nahrávce prosadil Kočí. Domácí postupně získávali převahu, která přinášela šance. Jednu z nich využil v 18. minutě Matějka a do kabin se šlo za stavu 2:1 pro domácí.

Vlašim vstoupila aktivněji také do druhé části, ale Pospíšila se jim zatím překonat nepodařilo. Naopak mohli inkasovat, ale Chvojka ve velké příležitosti selhal. Poté došlo ke zranění obránce Kříže a s Rakovníkem začalo být zle. Nejprve po chybné rozehrávce Rakovníka Herwig nastřelil tyč a ten samý hráč přihrál o chvíli později Jaegerovi, jenž poslal domácí do dvoubrankového vedení – 3:1. Možnost ke snížení nevyužil na druhé straně Král a tak i druhá třetina vyzněla lépe pro domácí.

Třetí část začala snahou Rakovnických udělat ještě něco s výsledkem, ale i přes několik přesilových her domácího gólmana prostřelit nedokázali. Naopak v 52. minutě udeřili domácí počtvrté, když se prosadil Kakos. Hosté se v závěru ještě probudili a v 56. minutě po akci Mikeše a Vyskočila se dostal puk k Hegenbartovi, který snížil na 2:4. Když se Rakovničtí nadechovali k závěrečnému náporu, přišla tři vyloučení v řadě a domácí si tak svoje vítězství již pohlídali a ve čtvrtfinále play-off se ujali vedení 1:0 na zápasy.

Diváci: 550
Vyloučení: 12:11
HC Rakovník: Pospíšil (Burgr) – Krejčí, Mikeš – Hegenbart, Kounovský, Král – Kříž, Vyskočil – Ságner, Bauer, Chvojka – Větrovec, Zuska – Grill, Važanský, O. Gebhart – Vošta.
Vedoucí mužstva: Vladimír Soukup, trenér: Jan Svitavský.