Fotoklub opět vystavuje
Jesenice – Další ze série svých vlastních fotografií představí ve středu 6. září členové Fotoklubu Jesenice. Slavnostní zahájení výstavy s pořadovým číslem pět v místním Vlastivědném muzeu začíná od 17 hodin. Rozmanité fotografie si pak lze prohlédnout až do 29. října. 


Mýty a skutečnosti o Masarykovi v nové výstavě
Lány – K příležitosti 80. výročí od úmrtí T. G. Masaryka si lánské Muzeum T. G. M. připravilo unikátní výstavu, která se prvního československého prezidenta snaží zachytit jako ikonu společnosti, která však byla a stále je často obestřena mýty a řadou polopravd. Výstava plná dobového tisku, rozhlasových nahrávek a filmových záběrů bude zahájena 9. září. 

Přes šedesát tisíc, které se letos podařilo vybrat na festivalové tombole, poputuje na opravy seneckého parku.
OBRAZEM: Z výtěžku festivalu opraví park


Odhalí krásu dýmek
Nové Strašecí – Už ve čtvrtek 7. září mohou návštěvníci novostrašeckého muzea odhalit Krásu hliněných dýmek. Právě tak se totiž jmenuje nová výstava, která má od 16 hodin své slavnostní zahájení, kterým provede Martin Vyšohlíd, jenž zároveň poskytne odborný výklad nad sbírkou hliněných i porcelánových malovaných dýmek. V muzeu však budou k vidění také poučná videa o výrobě dýmek a ukázky pramenu, které napoví víc o historii kouření. Na tom jak se od 17. století změnilo užívání tabáku u kuřáků a na spoustu dalších cenností, se mohou návštěvníci do muzea přijít podívat do 15. října. 


Galerie plná kreseb i příběhu Vlastimila Rady
Rakovník – Ve výstavní síni Rabasovy galerie v rakovnické Vysoké ulici bude od čtvrtka 7. září nově k vidění výstava kreseb a obrazů umělce Vlastimila Rady. Rodák z Českých Budějovic se kromě krajinomalby věnoval také ilustraci k literárním dílům, kterých byl v mnoha případech sám autorem. Vlastimil Rada, které učil třeba Max Švabinský, se velmi dobře znal s Václavem Rabasem. Těsně před začátek 1. sv. války s ním podnikl cestu do Paříže. Díla prodchnutá těmito i dalšími příběhy mohou zájemci v prostorách galerie obdivovat do 19. listopadu. 


Díky fotografiím se sblíží
Rakovník – Na již třináctý ročník výstavy zvou členové Fotoklubu Amfora. Takzvaný Rakovnický fotosalon, jak se výstava jmenuje, začíná už tento pátek 8. září. Na výstavě se společně představí fotografové amatéři i profesionálové. Přehlídka fotografií mimo jiné slouží k také k tomu, aby se autoři blíže seznámili s tvorbou svých kolegů. Výstavu svými díly doplní Tomáš Cafourek a Václav Vágner. Vernisáž v mansardě Muzea T. G. M. bude v pátek od 16 hodin. 


Provedou výstavou
Rakovník – Kdo ještě nebyl na výstavě Židovskou minulostí Rakovnicka, má jedinečnou šanci zajít na ni 8. září od 17 hodin a vyslechnout si její komentovanou prohlídku. V Galerii Samson Cafeé ji povedou Kateřina Blažková a Roman Hartl. Výstava trvá už jen 23 dní. 

Ilustrační foto.
Stavy policistů jsou v Rakovníku téměř plné


Nabídnou různorodá díla
Rakovník – Středočeské sdružení výtvarníků chystá na 10. září svou členskou výstavu. V Nové síni pod Vysokou bránou bude mít vernisáž od 17 hodin. Podívat se na rozmanité umělecké techniky děl je možné do 22. října.