Prohlédnout si je můžete až do konce srpna ve Výstavní síni na radnici.

Pavel Wohl se stará o zdraví Rakovničanů v Masarykově nemocnici v Rakovníku. „A proto si našel cestu i k nám do Rabasovy galerie. Nevystavuje ale u nás sám. Celkem automaticky jsme sáhli po tvorbě obou bratří. Oni se nějak navzájem doplňují, umocňují," vysvětlil za výstavu pořádající Rabasovu galerii akademický malíř Václav Zoubek.

Petr a Pavel jsou jednovaječná dvojčata a mají tím pádem mnoho společného. Jsou si fyzicky podobní, oba jsou lékaři, oba působí v pražském IKEMu, bydlí v jednom domě na Starém městě a oba mají rádi umění a malují. „Tím trochu připomínají staré časy, kdy se medicína víc spojovala s múzami, a porušují dnešní pravidlo, že co lékař, to jen sportovec," upozornil Václav Zoubek.

Pavlovy obrazy jsou opřené o podrobné studium optické, viděné reality a inspirované impresionistickou a postimpresionistickou malbou. Visí mezi Petrovými kompozicemi zacházejícími s viděnou skutečností volněji.

Poezie jedněch vyrůstá z důvěrného popisování předmětů a prostoru interiérů či krajin, jako pozvání na společné putování autorovým světem.
Druhé malby jakoby zachycovaly skutečnost přebásněnou, už přefiltrovanou zkušenostmi s postupy moderního umění, proměna však není moc radikální, takže i ty jsou divácky přístupné.

O tom se ostatně můžete přesvědčit i vy sami brzkou návštěvou této jedinečné expozice.