„Každý den máme jiné téma, v pátek například budeme vyrábět vázu. Dneska bylo dané, že to bude mistička ve tvaru želvy a každý to pojal jinak,“ popisovala Eva Pelcová, lektorka keramického kurzu a při tom pomáhala dotvořit velkou želvu. „Já jsem si nakonec udělala dekorační želvu k rybníčku na zahradě,“ vysvětlovala Veronika Míková z Krakova, která do Rousínova zamířila letos poprvé.

„Ale chodím sem každý den a nevím, co si vybrat dříve. Je to nádherný odpočinek a příjemná atmosféra.

Houby. Ilustrační foto.
Letošní houbařská sezona? Zatím žádná sláva


Hned vedle tvořily hlavně děti prsty barevné obrázky na velkém papíru. „To je bavlněná omítka upravená pro výtvarníky. Když práce uschne, vypadá takhle. A když se obrázek odře, může se plocha zase navlhčit a místo upravit,“ ukazovala Lucie Babáková. Právě práce s omítkou a výroba drátěných předmětů jsou vedle domácích bramboráků na letošním, jinak zavedeném symposiu, novinkou. 


Večer program pokračuje kulturním vystoupením ve stodole. Na čtvrtek je připravena bubenická show Barati squad. V pátek na diváky čeká divadelní klasika Lucerna od Aloise Jiráska v podání nadnárodního divadla RUM. Herci poctivě zkoušejí každé odpoledne. Představení začíná ve 21 hodin na dvoře nebo ve stodole u Faflíků.

Vítězný návrh architektonického studia Hlaváček & partner ve dne a v noci. Sochu čtenáře nakonec nahradí dva bronzoví koně.
Klid v prostranství Na Sekyře je dočasný