Teprve pětiletý cyklista a ani jeho doprovod nezvládli jízdu od hradu Křivoklát. Chlapec jel na horském kole po silnici od hradu a nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky, která je tvořena z dlažebních kostek, se značně klesající tendencí.

Pak už šlo doslova o osudové vteřiny.

Nehoda se stala v prostoru tříramenné křižovatky naproti hotelu Sýkora. Mluvčí policie Jana Šteinerová popsala: „Dítě nezvládlo řízení svého jízdního kola a vjelo do křižovatky z vedlejší komunikace, kde přejelo do protisměru přímo před jedoucí osobní vozidlo Škoda Fabia."

Malý cyklista poté s kolem upadl na silnici před přijíždějící škodovku, jejímž řidičem byl pětatřicetiletý, duchapřítomný řidič. „Při spatření cyklisty ještě stihl své vozidlo zastavit a nedošlo tak ke střetu," doplnila Jana Šteinerová. Chlapeček následkem pádu utrpěl naštěstí jen tržnou ránu na pravém obočí.
Řidič na místo dopravní nehody zavolal rychlou záchrannou službu k ošetření cyklisty. K žádnému zranění jiných účastníků silničního provozu nedošlo a ani nebyla způsobena žádná škoda.

Pětatřicetiletý řidič byl podroben dechové zkoušce, která byla negativní.Chlapec měl v době dopravní nehody řádně upevněnou přilbu a ochranu zraku. „Při své riskantní jízdě byl doprovázen svým otcem a dalšími dvěma sourozenci.

V tomto případě můžeme hovořit o velkém štěstí, že pětiletý chlapec neutrpěl žádná vážnější poranění," konstatovala Jana Šteinerová. Policie upozorňuje rodiče a všechny doprovázející osoby nezletilých dětí, aby jako doprovod u malých cyklistů zvýšili obezřetnost. „Je nutné, aby všichni účastníci silničního provozu i nezletilí cyklisté dodržovali předpisy v silničním provozu," zdůraznila Jana Šteinerová. Povinností každého cyklisty do osmnácti let je mít řádně upevněnou přilbu a jízdní kolo v dobrém stavu s povinnou bezpečnostní výbavou kola. Především je nutné respektovat pokynů doprovázejících osob a být ukázněn v silničním provozu. ⋌