Tak se všemi těmito verzemi pracují rakovničtí kriminalisté, kteří musí objasnit příčinu utonutí osmaosmdesátiletého muže z Prahy v řece Berounce.
Jak uvedla mluvčí rakovnické policie Michaela Richterová, vyšetřování je teprve v počátku. Dále uvedla, že příčiny úmrtí se dozví kriminalisté až po nařízené pitvě.

Bezvládné tělo osmaosmdesátiletého muže vytáhli z řeky Berounky náhodní návštěvníci kempu Višňová a ihned zavolali tísňovou linku.
Muži z Prahy však už podle Michaely Richterové nebylo pomoci. „Přivolaný lékař na místě neshledal cizí zavinění a nařídil zdravotní pitvu. Celá věc je i nadále v šetření rakovnických kriminalistů," doplnila informace mluvčí rakovnické policie Michaela Richterová.

O víkendu by se měly znovu denní maxima šplhat ve stínu k pětatřiceti stupňům Celsia, na slunci pak bude teplota daleko vyšší. Lékaři tak znovu nabádají lidi k opatrnosti a nepřeceňování svých sil. Nejvíce ohroženou skupinou jsou nejen senioři, ale také děti, chronicky nemocní či pacienti s oslabenou imunitou.
„Naše posádky nejčastěji vyjíždí ke kolapsovým stavům, k pacientům s dušností, vysokým krevním tlakem a bolestí na hrudi," řekla Petra Effenbergová, mluvčí středočeské záchranné služby.

Podle lékařů by zejména rizikové skupiny měly být v klidovém režimu a dodržovat pitný režim. „Důležité je se úměrně oblékat a nosit pokrývku hlavy. Pokud vyrážíte na výlet, přizpůsobte se svému aktuálnímu zdravotnímu stavu. Rizikové skupiny by se měly raději šetřit a zůstat v klidovém režimu ve stínu," dodala Petra Effenbergová.