Legie Příbram – Atlantic Rakovník 9:9 (1:4)

„Oproti poslednímu zápasu s Teplicemi, který nám vyšel skvěle, jsme byli nuceni udělat změny v sestavě. To se podepsalo na nervózním začátku utkání," řekl futsalista Atlanticu Marek Tvrz.

Nesehranost nezvyklé sestavy Rakovníka byla znát, hosté se v prvních deseti minutách hledali. Během této doby mohli několikrát děkovat svému brankáři Kabelemu, že je významně podržel a domácí tým tak vstřelil jen jednu branku – 1:0. Od desáté minuty do hry přišel Severin a výkon Atlanticu šel nahoru. Hosté začali výrazně lépe kombinovat a postupně se prosadili dvakrát Červený a jednou skóroval Sklenka – 1:3. Když v poslední sekundě prvního poločasu zakončil střelou do odkryté branky parádní akci Severin, tak hosté nepochybovali o svém vítězství – 1:4.

Jenže vstup do druhé půle jim vůbec nevyšel a Příbram zásluhou dvou branek snížila na 3:4. Ve 26. minutě Severin těžil ze signálu po rohovém kopu a tato branka odstartovala nevídanou přestřelku. Během následujících dvou minut bylo vyrovnáno a začínalo se od nuly – 5:5. Když hned po pár sekundách střelec Červený znovu poslal hosty do vedení a záhy vedení pojistil nestárnoucí Doležal, tak znovu za delší konec provazu tahali Rakovničtí a ve 30. minutě domácí znovu snížili – 6:7. Následně čelil Kabele trestnému kopu, který bravurně zlikvidoval. Hostující J. Červený si sebou do Příbrami přivezl neuvěřitelný střelecký apetit a ve 34. minutě znovu vystřelil dvoubrankové vedení – 6:8. Dvoubrankové vedení však vydrželo jen minutu – 7:8. Červený ovšem svoji pátou brankou v utkání ve 37. minutě znovu navýšil vedení na rozdíl dvou branek – 7:9. Dvě minuty před koncem Příbramští znovu snížili – 8:9. Hosté mohli rozhodnout, Kabele neproměnil trestný kop a P. Tvrz při střele do odkryté branky trefil jen tyč. Vyrovnání se domácím povedlo 13 sekund před koncem, kdy Kabeleho bombou do šibenice prostřelil domácí brankář při power – play – 9:9.

„Po nepovedeném začátku nás uklidnil až příchod Severina do hry. S ním jsme soupeře začali přehrávat a nakonec první poločas ovládli. Druhý poločas ovšem přišla hra nahoru dolů a góly padaly do obou branek. Pro diváky to byla výborná přestřelka, ale pro nás smutný konec, když jsme přišli o vyhrané utkání a dva body do tabulky," smutnil Marek Tvrz.
Rakovnický Atlantic odehraje další kolo divize po několika letech v rakovnické sportovní hale, kde se střetne s Třebenicemi. „Rád bych pozval všechny diváky rakovnického sportu v pátek 10. února od 20.30 do rakovnické haly, kde se střetneme s Třebenicemi. Dostali jsme výjimku na jedno utkání, tak věřím, že se diváci přijdou podívat na futsalovou divizi," zve všechny futsalové příznivce Tvrz.

Atlantic Rakovník: Kabele – Sklenka, M. Somol, Severin – Doležal, Jirásek, P. Tvrz, J. Červený. Trenér: Tomáš Rendl.

Autoři: Marek Tvrz, Josef Rod