„Turnaj to nebyl úplně marný. Určitě jsem pomýšlel na top 10, což by byl úspěch. Nehrál jsem špatně, ale bohužel ani ne tak dobře, abych si vytvářel tolik šancí, že bych mohl být na deseti, či jedenácti pod par, což stačilo na vítězství," zhodnotil své vystoupení šanovský rodák, který začal první kolo celkem slušně, avšak nedařilo se mu tolik skórovat, spíše si držel svůj standard.

Začínal na desítce, pohyboval se na jedné ráně nad par, díky birdie na osmnáctce se vrátil na par a po dalšímu birdie na předposlední osmičce se posunul na jednu ránu pod par hřiště (celkem zahrál 71 úderů), což stačilo na 21. místo. „Sice jsem hrál faiway-green, ale neměl jsem tak krátké topy na to, abych měl birdie šance a to byl kámen úrazu. Vždycky to byl fairway, green a dva putty. Zahrál jsem opravdu hodně parů, málo chyb, ale i málo birdie. Byl to prostě takový vyrovnaný golf, žádné nahoru, dolů," popsal první kolo Cafourek.

Ilustrační foto.
Olympijským nadějím se v Hradci Králové dařilo

O něco lépe si vedl ve středečním kole. Zahrál tři birdie a jedno bogey, dohromady 70 úderů (3 rány pod par) a posunul se na dělené 15. místo, které mu zajistilo i účast ve finálovém cutu. Podle šanovského golfisty však mohlo být ještě lépe. „Prostor na lepší výsledek tam rozhodně byl. Kolo jsem zakončoval smolně, neboť jsem nedal krátký top na sedmnáctce do birdie a pak jsem zahrál bogey na osmnáctce, což byl velký hřích, protože tam všichni dávali birdie."

V posledním kole zahrál Cafourek opět tři birdie a jedno bogey a celkový výsledek ze tří dnů 211 ran stačil na dělené šestnácté místo. Z Čechů byli lepší pouze čtvrtý Kořínek a desátý Lieser.

„Také v posledním kole byly určitě nějaké rezervy, takže si myslím, že klidně o čtyři ranky to mohlo být lepší a umístění by pak bylo úplně někde jinde. Na to, že pořád nehraji tak, jak bych si představoval, jsem pořád schopný zahrát výsledek pod par či kolem paru a myslím si, že to bude lepší a lepší," dodal Jan Cafourek.

Fanoušci z Libice nad Cidlinou na utkání ČR:Bělorusko (Paříž, AccorHotels Arena).
Fandíte českým hokejistům? Pošlete nám fotku!