Boxerská klání začínají již v 10 hodin, kdy je na programu Oblastní kolo a to hned ve dvou rinzích naráz. „Původně jsem chtěl udělal pouze přípravku, aby si děti zaboxovaly, ale nakonec jsem se rozhodl i díky radě boxerské asociace, že udělám rovnou oblastní kolo. Od rána tedy budou boxovat všichni od dětí přes juniory po ženy a muže a končit by mělo kolem čtvrté až páté hodiny. Poprvé v Rakovníku se pak bude boxovat na dvou rinzích," přiblížil první akci organizátor a boxer TJ TZ Rakovník Radek Červený.

Ilustrační foto
Důležité derby v I. B třídě: Zaberou Hředle a vrátí se zpět do hry?

Sotva boxeři z Oblastního kola doboxují, začne od 18 hodin hlavní událost dne, a to Galavečer bojových sportů, pořádaný taktéž TJ TZ Rakovník, na němž se diváci mohou těšit mj. na mezinárodní utkání českých a německých boxerů z Wiemaru. „Galavečer jsme mívali v KC, tentokrát bude v Osvěťáku, protože před vchodem bude i terasa se stanem a s grilem. Hlavním programem budou zápasy nejlepších českých boxerů proti německému Weimaru. Z okresu tam bude boxovat například vicemistr ČR Miroslav Juna z Nového Strašecí, budou tu i boxeři z Prahy, Plzně apod. Celkem by mělo být osm zápasů a diváci se mohou těšit na špičkový box."


Mimo boxerské zápasy bude připraven i doprovodný program místních tanečních skupin a host večera bude Daniel Vencl, který ve váhové kategorii do 91 kg získal bronz na mistrovství ČR, od roku 2015 boxuje mezi profesionály.

Ilustrační foto.
Čarodějné ohně mají svá pravidla: za neohlášené pálení hrozí tučné pokuty

„U vstupu dostanou příchozí slosovatelné vstupenky a navíc také drink zdarma. Největší perličkou je pak svatba přímo v ringu. Kamarád Pavel Chroustovský, trenér boxu a rozhodčí, se žení a bude to oficiální svatba. Po dlouhé době pak uvidíme jako rozhodčího v mezinárodním utkání Marka Haunera, což je rozhodčí I. třídy," doplnil k akci Radek Červený.