Rakovník – A. Kladno 1:4

Hosté z jedenácti střel v první třetině vytěžili dvě branky ve 2. a 9. minutě v podání Dědiče a Hrabára, ale jinak Rakovničtí v čele s gólmanem Gerlichem statečně odolávali kladenskému tlaku a kolotoči přihrávek před svojí brankou.

I ve druhém dějství měl favorit navrch, ale skóre poskočilo jen jednou, když se trefil hned na začátku Špaček. V poslední třetině měl velkou šanci na vstřelení prvního gólu Kovařík, v sólovém úniku neuspěl, ale nakonec se domácí přece jen dočkali ve 42. minutě po důrazu Sýkory a pohotové Martínkově dorážce.

Pět minut před koncem pustil Gerlich do branky Polakoviče, jenž předvedl hned několik reflexivních zákroků, ale čisté konto mu dvě minuty před koncem pokazil přece jen Schnaubelt, který se před rakovnickou brankou po další vydařené kladenské kombinaci objevil zcela osamocený a trefil parádně pravý horní růžek Polakovičovy svatyně.

I přes porážku sympatický výkon HBC okomentoval jeden z nejlepších útočníků Rakovníka, který byl i u jediné branky domácích, Milan Sýkora mladší. „Kladno na nás od začátku zápasu vlétlo a postupně nás vysoko přestřílelo. My jsme se snažili vyhnout se zbytečným vyloučením a spoléhali jsme na rychlé protiútoky. Ty nám zase tolik nevycházely, ale na druhou stranu nás podržel gólman a bojovali jsme. Konečný výsledek s aspirantem na titul není zase až tak špatný,“ zhodnotil zápas rakovnický útočník.

Třetiny: 0:2, 0:1, 1:1. HBC Rakovník: Gerlich (40. Polakovič) – Cafourek, Sunkovský, O. Tvarůžek, Pospíšil, Kovařík, Míka, Schierl, Stahl, Sýkora mladší, Tlustý, M. Tvarůžek, Urban, Hvězda, Martínek. Vedoucí týmu Matěj Koloc. (kol)

Rakovnický prapor Vorlíček (vlevo) a J. Pisár bojovali proti pražské Spartě.
Tým KST uhájil třetí místo
Fotbalové utkání Fortuna ligy mezi celky AC Sparta Praha  a 1. FK Příbram 19. srpna v Praze. Rudolf Skácel.
Uzavření velké kariéry se blíží! Skácel potvrdil konec